Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Černý pátek pro řidiče na Vysočině: Při dvou nehodách zemřeli řidič (†32) a motorkář (†18)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK - 
17. června 2017
10:20

Kraj Vysočina se stal během pátečního večera dějištěm dvou tragických dopravních nehod, během nichž vyhasly životy dvou lidí, řidiče osobního auta (†32) a mladého motocyklisty (†18) . Dalších šest osob pak bylo při jedné z kolizí zraněno, mezi nimi i malé dítě.

Oznámení o první nehodě přijali policisté kolem 18:30. Stala se na silnici druhé třídy 602 mezi Velkým Meziříčím a obcí Stránecká Zhoř, kde se střetla dvě osobní auta.

Při nehodě na místě zemřel dvaatřicetiletý řidič vozu značky Hyundai. Zraněna byla také žena a malé dítě jedoucí v autě. Další čtyři lidé byli zraněni ve vozidle značky BMW, jednalo se o jednadvacetiletého řidiče a spolujedoucí dvě mladé ženy a třicetiletého muže. Zranění byla vážná, všech šest lidí transportovali záchranáři letecky nebo sanitkami do nemocnic v Brně a Třebíči.

Policisté zjistili, že řidič vozu BMW jel po silnici ve směru od Velkého Meziříčí ke Stránecké Zhoři. „V místě mezi křižovatkami k obcím Lavičky a Kochánov přejel s automobilem při předjíždění kolony vozidel do protisměru a střetl se s protijedoucím automobilem Hyundai. Obě vozidla byla po srážce odhozena mimo komunikaci," uvedla mluvčí Kroutilová pro ČTK. Jednadvacetiletý muž podle policie řídil vůz BMW, i když mu byl letos v dubnu řidičský průkaz zadržen.

Další tragická dopravní nehoda se stala přibližně ve stejné době za obcí Přibyslavice ve směru na obec Radonín na Třebíčsku. Osmnáctiletý motocyklista při jízdě v zatáčce nezvládl řízení, vyjel do protisměru a do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Podle policie motocykl Cagiva není zapsán v registru silničních vozidel, chyběla mu registrační značka.

VIDEO: Čtyři mrtvé si vyžádala nehoda osobáku a kamionu, která se v neděli 11. června odehrála u slovenského Trenčína.

adorator ( 19. června 2017 00:17 )

četl jsi ten článek debile? Zemřel mladý muž, otec, který jel s rodinou a do něho narazil magor bez řidičáku ( mimochodem s pozitivním testem na drogy a alkohol), který se rozhodl předjet kolonu vozidel.

PETR_50 ( 17. června 2017 10:32 )

Tak máme zase o dva řidiče bezpečněji na silnicích. Je třeba aby se ONI sami svoji nebezpečnou jízdou likvidovali. Když jsou blbí,tak ať to tak mají! Žádná lítost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání