Paní Květě (70) lékaři před třemi týdny uřízli nohu a seniorka skončila na vozíku. Starat se o ni přijela z Chlumčan do Plzně její sestra Vlasta. Když šla ráno s odpadky, srazilo a rozdrtilo ji popelářské auto. „Řidič to vůbec nezaregistroval. Až když pomocník vzadu na stupačce zjistil, že má pod sebou člověka, tak zastavili,“ řekl Blesku jeden ze svědků.

Prošel kolem těla a nevěděl, že je to švagrová

„Manžel přišel s tím, že pod našimi okny někoho přejeli. Vůbec nás nenapadlo, že by to byla sestra,“ řekla zdrcená paní Květa. Až když se Vlasta domů nevracela, tak ji švagr šel hledat. Prošel kolem místa neštěstí a ani ho nenapadlo, že zakryté tělo ležící na ulici je Vlasta... „Došel jsem do obchodu a

tam mi řekli, že k nim nedorazila. Teprve při návratu domů jsem se tu hrůzu dozvěděl,“ řekl švagr Bohumil (78).

Rodina se z tragédie nemůže vzpamatovat. „Vzorně se o mě starala. Tři dny byla u nás a dva dny byla doma v Chlumčanech. To o mě pečovala dcera. Potom zase přijela sestra. Takhle se střídaly. Co si teď bez ní počnu. Byla strašně moc hodná, byla to moje mladší sestřička…,“ svěřila se se slzami v očích Blesku nešťastná paní Květa.

Už nemohli pomoci

Záchranáři a hasiči byli na místě během několika minut. Jenže ženě už nemohli pomoci. Popelářský kolos vážící několik tun ženu přejel a rozdrtil. „Utrpěla mnohačetná zranění. Na místě zemřela,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha. Nehodu na místě vyšetřovali policisté. Ihned po nehodě u řidiče (43) popelářského vozu provedli dechovou zkoušku na alkohol. Výsledek byl negativní.

Jak se tragédie odehrála?

Paní Vlasta vyšla na chodník ze dveří domu. Přešla jednosměrnou silnici, po jejíž obou okrajích parkují auta, a do popelnice na druhé straně ulice hodila odpadky. Mezerou mezi stojícími auty se vydala zpět. Jenže na silnici ji přední částí kabiny srazil popelářský vůz a přejel. Nejspíš předními i zadními koly. 

Fotogalerie
25 fotografií