Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrt Adama (†14) v Liberci: Kluci si do bazénu měli přinést šroubovák!

Autor: lm - 
16. června 2017
20:37

Smrt Adama (†14) v libereckém bazénu prý nebyla žádná náhoda! Chlapec byl loni v září po několikahodinovém pátrání objeven v odtokovém potrubí. Televize Prima zjistila, že si Adam spolu s kamarády měl do bazénu přinést nářadí, aby mohli otvor sání zpřístupnit.

K tragédii došlo loni 3. září v libereckém městském bazénu. Otec se obrátil na policii poté, co tu Adam (†14) zmizel. Rodina ho spolu s plavčíky hledala dlouhé hodiny, našli ho bohužel mrtvého v odtokovém potrubí atrakce zvané divoká řeka. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení.

Adam (†14) byl v bazénu spolu se třemi kamarády. Ti nejdříve tvrdili, že netuší, kam zmizel a až později se přiznali, že se pokusili uvolnit mříž chránící odtok. Podle informací FTV Prima si chlapci do bazénu za tímto účelem dokonce přinesli šroubovák.

Chlapci se prý domnívali, že odtokovou rourou proplavou do vnitřního bazénu. Adam měl do potrubí zamířit jako první, aby ostatním dokázal, že se nebojí. V tu chvíli se ale zapnul odsávací cyklus a chlapec byl vtáhnut dovnitř. Jeho kamarádi nyní čelí vyšetřování kvůli neposkytnutí pomoci.

Před soudem stane i plavčík, kterého policie obvinila z usmrcení z nedbalosti. Za to mu hrozí až šest let.

Video: Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

mediand ( 18. června 2017 22:22 )

 Doufám že to teď zdrcená matka dostane k úhradě i s ušlým ziskem.

mmsmms ( 18. června 2017 00:53 )

Nevím proč jako buzerujete plavčíka ! Jestli za to někdo mohl, tak snad rodiče, ale ani ti hold děcko neuhlídáte vím to podle sebe, já balancoval celou pubertu na hraně mezi životem a smrtí. A nikdo a nic mi nemohlo zabránit. Lítali jsme jako děcka po vysokých pecích vyřazených, sme to tam celé prošmějdili a je to tam velmi nebezpečné a když bychom tam někde zahučeli, tak nás nikdo nikdy nenajde. To je hold riziko dětství, a taky prostě život. Nemáme nikoho trestat, ale učit se s tím smiřovat. Ale je to tragédie, k vzteku, chudáci rodiče, a vůbec všichni okolo... Navíc určitě zdravé podařené děcko a tak hnusnou smrtí. Ono na Vřesinském koupališti dělí bazén betonová stěna, a uprostřed je díra u dna, a taky jsem tím proplouvali jako děcka bylo to tak tak těsné, jednou jsem to proplul po dlouhém sbírání odvahy, protože tohle je pro mě asi ta nejděsivější věc, někde uvíznout.. brr o tom mám i noční můry.. navíc pod vodou.. Nikdo ale v tomhle případu není vinný, však si vzali i šroubovák, jak by je načapali, vyhodili, tak nadruhý den to zkusí znova, jak né to tak by třeba někam lezli, až budou starší nebudou si to moct dovolit a začnou brát drogy, toť úděl zvědavých děcek v tomto státě, zvědavých a bez kvalitního rodinného a finančního zázemí. Myslím že je horší dívat se jak vám dítě v pekle umírá pomalu, než ... no není, je to na ho*no a to nejsem rodič, asi bych to zabalil a uchlastal bych se protože co .. proč žít ? 14 let se pipláte snažíte vychovat.. to je naho*no prostě s tím se nelze smířit.

kamii ( 17. června 2017 08:18 )

V tomto případě moc lituji plavčíka a ti kluci doufám, že budou mít postih, za to jak lhali. Koupaliště v Liberci určitě přišlo o finanční újmu, dala bych to chlapcům k úhradě, aby si pamatovali, že podobné kraviny se nedělají a bohužel Adam zaplatil daň nejvyšší. Bylo by slušné, kdyby jeho maminka se zastala plavčíka a zveřejnila omluvu.

pupi ( 17. června 2017 03:12 )

Taková zasraná doba ! Je jim 20 roků a pořád jsou děti , bude jim 25 a pořád budou děti !!!!

hanka666 ( 17. června 2017 01:20 )

A pak si to chtěli natočit a dát to na youtube a sdílet s kámoši, jak jsou happy a free. Prostě virtuální svět a v hlavě prázdno. Vždyt jim se přece nemůže nic stát

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání