Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po Marianně (16) se slehla zem! Rodina se bojí, že ji unesli do zahraničí

Autor: haj - 
17. června 2017
15:03

V neděli dopoledne doma řekla, že jde za příbuznými. Jenže na návštěvu nikdy nedorazila a od té doby o ní rodina nemá žádné zprávy. Bojí se, že Mariannu Némethovou (16) mohl někdo unést do zahraničí. Situace je o to vážnější, že dívka má epilepsii a problémy se srdcem.

Školačka ze slovenské obce Kalná nad Hronom odešla z domu v neděli. „Ona šla k sestřenici za rohem. Bydlí asi 30 metrů odsud,“ uvedla pro televizi Joj její matka. K příbuzným ale dívka už nedorazila a domů se od té doby nevrátila. Nikomu z rodiny se navíc neozvala.

Za pár hodin tedy její rodiče zavolali policii. „Zkoušela jsem jí volat a je nedostupná,“ kroutí nechápavě hlavou matka Marianny s tím, že takovou věc její dcera ještě nikdy neudělala. Proto se rodina přiklání spíše k teorii, že šlo o únos.

Otec dívky se ji snažil hledat sám, bohužel marně. Podařilo se mu ale vyslechnout svědectví lidí, kteří prý viděli, jak dívka k někomu nedobrovolně a pod nátlakem nasedá do stříbrného vozu. „Já se bojím toho nejhoršího, aby ji nezdrogovali, nedali šlapat,“ strachuje se otec Marianny, která sice ještě chodí na základní školu, ale může se zdát starší.

Také má dojem, že jeho holčička je už možná v zahraničí. „Dneska byla bratrova dcera u mě, že jí včera večer dali informaci, že už se nachází v zahraničí, ve Stuttgartu,“ uvedl vyplašený muž, který dokonce zvažuje sám vycestovat ze země a vydat se hledat na vlastní pěst. „Ona je nemocná na srdce a nemá léky u sebe, má epilepsii,“ dodal dívčin otec. Přeje si jediné – aby se jeho dcerka vrátila v pořádku domů.

Šestnáctiletá Marianna Némethová je vysoká 158 centimetrů, má dlouhé tmavé vlasy a při odchodu z domu měla na sobě oblečené bílorůžové šaty. „Jakékoliv informace o nezvěstné šestnáctileté dívce můžete poskytnout na kterémkoliv oddělení policejního sboru nebo na bezplatném čísle policie 158,“ okomentovala případ policie, která po školačce pátrá a prověřuje veškeré informace o jejím zmizení.


 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání