Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už to má »černé na bílém«! Jiří Kajínek si převzal dokumenty k milosti

Autor: aba - 
14. června 2017
20:21

Ačkoliv je Jiří Kajínek na svobodě už pár týdnů, oficiální dokumenty, kterými mu Miloš Zeman udělil svobodu, si převzal až teď. Jaké byly jeho první pocity, když dostal oficiální dokumenty?

Po třiadvaceti letech ve vězení se odsouzený vrah Jiří Kajínek dostal na svobodu díky prezidentské milosti. Už nějakou dobu se sice „rozkoukává“ v moderním světě, ale papíry, díky kterým po desítkách let opustil vězení, dostal do ruky až teď.

„Tady je protokol o milosti, tentokrát originál, proto jsem sem musel jet. Vidíte, že to je na ručně dělaném papíru, je to opravdu kvalitní,“ rozplýval se Kajínek u soudu v rozhovoru pro TV Nova.

Kajínek byl propuštěn z vězení už 23. května, tehdy mu ale byla doručena pouze kopie. Na vyhotovení originálu v tomto provedení si tedy musel počkat. „Pro mě bylo nejvýznamnější to, že jsem odcházel z vězení, ale pravda je, že teď to byl oficiální akt, který byl opakován,“ rozplýval se bývalý vězeň nad dokumentem.

Převzetí milosti bylo pouhou formalitou. Na samotné milosti ani sedmileté podmínce, kterou má, to nic nemění. Nezapomněl ale zdůraznit, jak moc je za milost vděčný. „Pro mě je to stále zázrak. To, jestliže někdo nevěří na zázraky, tak ať odedneška věří,“ vzkazuje Kajínek. 

Video: Miloš Zeman vysvětluje v Kuřimi, proč udělil milost dvojnásobnému vrahovi Jiřímu Kajínkovi

Video  Miloš Zeman vysvětluje v Kuřimi, proč udělil milost dvojnásobnému vrahovi Jiřímu Kajínkovi.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

11karel11 ( 1. listopadu 2017 13:04 )

Dnes jsme potkali pana Kájínka v Brně, zhubl, měl černou koženou bundu a moc mu to slušelo. Hezký chlap.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání