Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teď jsi na řadě ty, abys mě zachránila, řekl opilý policista (†29) přítelkyni. Pak se utopil

Autor: shp - 
14. června 2017
21:30

Popíjeli alkohol a na Brightonské pláži to pak pořádně přehnali. Anglický policista Steven Williams (†29) se podnapilý pohádal se svou přítelkyní Veronicou Hamilton-Deeley, rozzlobil se na ni a vykřikl: „Teď jsi na řadě, abys mě zachránila.“ Vzápětí během bouřky vběhl do rozbouřených mořských vln a ztratil se v nich.

Nebe hřmělo, vál silný vítr a hodně pršelo. Williams chtěl svou přítelkyni vystrašit a pomstít se jí. Podařilo se mu to. Sám přitom ale zemřel. „Byli jsme oba dost opilí. Byla to velká šlamastyka. Řekla jsem, že potřebuji prostor, tak jsem šla na pláž. On přiběhl za mnou a to byl ten okamžik, kdy začal utíkat k vodě,“ řekla u soudu zdrcená Veronica.

Než vběhl do vln, vykřikl policista větu o tom, že ho musí přítelkyně zachránit. Veronica se o to pokusila, ale její snaha byla marná. „Voda byla děsivá. Pršelo, bylo větrno a vlny byly strašné. Křičela jsem jeho jméno. Byla jsem hysterická,“ pokračovala žena. „Vběhla jsem do vody, ale měla jsem na sobě boty s vysokými podpatky a kabát, což mě táhlo dolů,“ vysvětlila.

Vylezla jsem ven, sundala jsem je a vrátila se,“ dodala. V tu dobu už ale bylo pozdě. Ženě se pokusil pomoci kolemjdoucí. „Nejdřív si myslel, že je to vtip. Zůstal se mnou. Pak si pamatuji, jak přišel nějaký policista a že jsem vzadu v ambulanci,“ vzpomínala Veronica. Mezitím se rozjela rozsáhlá pátrací akce, která trvala dvě hodiny.

Pobřežní stráž nakonec Williamse objevila bez známek života. Oživit se ho již nepodařilo. Zdolat rozbouřené moře bylo v opilosti nad jeho síly. Veronice tak zůstaly oči pro pláč. Koroner určil jako příčinu smrti policisty utonutí bez cizího zavinění. Chlast je prostě svině.

 

Na Slovensku se nedávno utopil teprve dvouletý Matěj:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání