Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka (20) zabila přítele (†18) svými SMS: Soud si s ní teď láme hlavu

Autor: bop - 
11. června 2017
19:21

Soud v Americe si láme hlavu s mimořádně krutou dívkou. Michelle Carter (20) ve svých sedmnácti letech dohnala svého tehdejšího přítele Conrada Roye III. (†18) až k sebevraždě. Případ je ale výjimečný – Michelle totiž v době smrti s Conradem fyzicky nebyla, všechno se odehrávalo pouze přes SMSky…

Soudu v Massachusetts pořádně zamotala hlavu jedna puberťačka. Michelle Carter, které je dnes už 20 let, spáchala ve svých sedmnácti něco, co je nyní souzeno jako zabití. Svého přítele ale zabila velmi neobvyklým způsobem – přes SMS zprávy! Fyzicky mu nezkřivila jediný vlásek.

Conrad Roy III. (†18) přemýšlel o sebevraždě už delší čas. Své tehdejší partnerce se nejednou svěřil a na toto téma spolu mluvili. Michelle však neprojevila nejmenší náznak snahy svého přítele od podobných tendencí zachránit nebo mu čin rozmluvit. Právě naopak.

„Konečně budeš šťastný v ráji. Už žádná bolest. Je v pořádku, že jsi vystrašený, je to normální – vždyť zemřeš,“ psala mu například v SMS zprávě. 12. dubna 2014, v den, kdy si Conrad vzal život, ještě přitvrdila. „Tak to asi neuděláš. Všechno tohle... a pro nic... Jsem zklamaná, byl jsi tak připravený a odhodlaný,“ vyčítala mu, že s činem tolik otálí. 

Psychicky vyčerpaný Conrad si chtěl jít původně večer prostě lehnout. Michelle ale svou starostlivost projevovala poněkud zvráceným způsobem. „Dnes je nejlepší chvíle na to, abys to udělal. Všichni už spí. Jen odjeď někam autem, nikdo není venku, vždyť je hnusně,“ radila mu dívka.  „Myslela jsem, že to chceš. Teď je správný čas... jsi připravený... jen to udělej!“ pokračovala i v další zprávě.

Conrad nakonec skutečně nasedl do svého pick-upu a zaparkoval ho na parkovišti u supermarketu, kde se chtěl otrávit výfukovými plyny. Na poslední chvíli ještě zapochyboval a z auta vystoupil. Byl přitom v kontaktu s Michelle. „Vrať se do auta!“ radila mu rezolutně a poté, co si 45 minut volali, nasedl zpátky a nakonec skutečně zemřel.

Podle některých svědků dívka usilovala o přítelovu sebevraždu, aby získala pozornost jako »truchlící přítelkyně«. Michelle čelí obvinění z neúmyslného zabití. V případě, že bude odsouzena, může strávit až 20 let za mřížemi. Případ je ale komplikovaný tím, že mrtvému nijak fyzicky neublížila a všechno se odehrávalo pouze slovně. Rozsudek nejspíš poslouží jako precedens k dalším možným případům podobného rázu.

VIDEO: Carterová a její právník přicházejí k soudu

taktone ( 12. června 2017 18:25 )

Zkur.wysyn tu sebevraždu spáchal sám, to že mu řekla nebo napsala, aby to udělal, neznamená ještě že to měl udělat, v USA jsou chuji fakt že jo

MarDis ( 12. června 2017 08:48 )

O jednoho psychicky labilního jedince méně! A na světě je zase o něco bezpečněji.

XLADI ( 12. června 2017 07:39 )

Pošahanec furt mluvil o sebevraždě, tak mu pomohla aby od něj měla pokoj . Kdyby ho ingorovala tak dopadne stejně.

vosavopruz ( 11. června 2017 19:44 )

jako je to totální kráva,ale soud nemůže nic dělat,nemůžou ji přece odsoudit kvůli smskám,ikdyž v Americe je všechno možné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání