Pohromy provázely paní Hedu od mládí. Začalo to sebevraždou otce, kterého zničil komunistický režim. „On nemohl dostat místo. A 23. května, kdy má svátek Vladimír, to už jsem chodila se svým prvním mužem Vladimírem Čechem, se otec zastřelil,“ prozradila Čechová v pořadu Potomci slavných na Blesk.cz.

Vladimíra Čecha, jemuž porodila stejnojmenného syna, si nakonec vzala, ale pak od něj kvůli jeho zálibě v alkoholu odešla. Manžel pak o syna nikdy nejevil zájem. „Muž se choval, jako by kluk nebyl. Vůbec ho nezajímal. A to jsme bydleli v jednom domě. On v prvním patře, já v druhém.“

Video
Video se připravuje ...

Maminka slavného Vladimíra Čecha (†61), hlasatelka Heda Čechová: Umíral velice, velice zle… Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Po roce 1968 musela Heda zmizet i z obrazovek. „Nesměla jsem hlásit zprávy na obraz, tak mi dali jen číst šoty pod něj. Lidi psali, že jsou rádi, že mě alespoň slyší, tak mi vzali i tohle a šoupli mě do archivu, kde jsem pořádala gramofonové desky,“ vzpomíná hlasatelka.

A nakonec přišlo to nejhorší – její milovaný syn, hvězda soutěže Chcete být milionářem?, onemocněl rakovinou. „Přišel, že má bulku. I já měla rakovinu, takže jsem tušila. On měl pak bulky po celém těle. Umíral velice, velice zle,“ přiznává Čechová s tím, že stále doufala v zázrak.

„Chtěl se nechat převézt domů, aby skonal tam, ale vzalo to tak rychlý konec, že to nestihl. Když jsem ho viděla naposledy, řekl mi: Mami, mám tě moc rád. To už jsem věděla, že je konec…“ dodává.

Fotogalerie
52 fotografií