Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Zdrcený manžel přihlížel, jak jeho žena umírá: Záchranka nedorazila ani po půl hodině

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: shutterstock.com)
Autor: aba - 
16. května 2017
19:16

Šestačtyřicetiletý Angličan Rich Fletcher volal své ženě v neděli záchranku. Julia (†45) bojovala pět let s rakovinou a dařilo se jí dobře, dokud nezkolabovala, protože nemohla dýchat. Rich volal záchranku, ta ale nepřijela včas a po půl hodině Julia zemřela.

Rich a Julia byli manželé sedm let. Pět let pak žena bojovala s rakovinou, nad kterou se jí podle slov jejího manžela podařilo vítězit, a dařilo se jí dobře. V neděli ale zkolabovala a zůstala ležet na posteli jejich dcery, nemohla dýchat.

Její manžel zavolal záchranku okolo jedné odpoledne, a ačkoli mu operátorka řekla, že záchranku posílá okamžitě, doktoři nedorazili ani po třiceti minutách. Deset minut po prvním hovoru volal Rich znovu, aby se ujistil, že záchranka opravdu jede. To mu potvrdili a poté Julia ztratila vědomí.

Zoufalý muž volal znovu a po telefonu ho naváděli, jak provádět resuscitaci. „Dělal jsem, co jsem mohl, ale měl tam být někdo se mnou, kdo by opravdu věděl, co dělá. To bylo to jediné, co jsem potřeboval. Naneštěstí nepřijeli,“ stýská si muž.

„Myslel jsem, že posílají záchranku hned. Zeptali se, jestli Julia dýchá, tak jsem řekl, že ano, ale obtížně. Řekli, že tam někoho pošlou, jak nejrychleji to bude možné.“

„Snažil jsem se ji oživovat deset minut. Záchranka přijela až více jak půlhodiny po tom, co jsem volal,“ popisuje Rich. Lékaři se pak snažili Julii zachránit více než hodinu, bezúspěšně. Zdrcený manžel se pozastavuje především nad tím, že čekací systém telefonu na záchranku funguje podobně jako v bance, tedy zdlouhavé vyčkávání, dokud na něj nepřijde řada. A když někdo musí čekat příliš dlouho, stojí to člověka život.

Na nové sanitky pro Prahu se podívejte ve videu:

Video  Nové sanitky pro Prahu: Jedna stála přes 3 miliony, vydržet mají až 6 let.  - David Malík
Video se připravuje ...

Jarocell ( 17. května 2017 06:35 )

Kolik stejnejch případů se už stalo u nás? Kolik lidí už nechali umřít na chodbě ve špitále? Akorát se u nás o tom nepíše...

lesnismes ( 17. května 2017 00:23 )

Nekdy je svetre lepsi hubu vubec neotvirat, pokud neni co zdelit.Alo to asi nechapes.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání