Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Škrlová má v sobě osobnost psa: Její zdravotní stav se prudce zhoršil

Autor: dce - 
16. května 2017
10:24

Kuřimská kauza, která odstartovala před deseti lety, stále vzbuzuje emoce. Jedna z hlavních aktérek případu, Barbora Škrlová, žije se změněným jménem v péči psychologů. Trpí totiž mnohočetnou poruchou osobnosti, jejímu stavu uškodilo nedávné výročí odhalení týrání dvou malých chlapců v Kuřimi.

Psychický stav Barbory Škrlové byl v troskách údajně ještě před odhalením kauzy Kuřim. Podle posudku, o kterém píše úterní deník Právo, se u ní porucha vyvíjela už od dětství. Ona se v důsledku poruchy nedokázala bránit manipulaci ze strany dalších odsouzených v kauze Kuřim. Právě ona byla jednou z obětí, jak tvrdí odborníci.

„Nález odpovídá opakovanému fyzickému týrání ve formě bití, řezání ostrými předměty, pálení, které proběhlo před delším časem,“ stojí v jednom z posudků. Podle zprávy z vězení byla Škrlová cílem teroru i ve vězení – a to nejen se strany odsouzených, ale i dozorců!

Škrlová trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. „Má v sobě teď pět nebo šest malých kluků s různými jmény ve věku přibližně od šesti do 14 let, mezi kterými ‚přepíná‘,“ řekl Blesk.cz předseda Spolku Šalamoun John Bok (71). Podle Práva je jednou z „osobností“ i pes, Škrlová se údajně skutečně občas chová jako toto zvíře.

Škrlová dnes žije v utajení pod dohledem psycholožek. „Je v péči dvou skvělých žen. Obě jsou psycholožky, přičemž jedna z nich ji dokonce měla na starost ve věznici ve Světlé nad Sázavou,“ prozradil Bok.

Video  10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Škrlová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty  - David Vaníček, archiv Blesku, ČTK
Video se připravuje ...

Přesto i pět let od propuštění z vězení a deset let od začátku kauzy trpí. Řada flash backů, čili záblesků prožitků z minulosti, která se rozjela v posledních dnech v souvislosti s připomínáním kauzy v médiích, zahájila další nástup psychických potíží,“ prohlásil jeden z ošetřujících odborníků.

jany ( 12. června 2017 19:25 )

mne s enelibi, ze se timto jakoby zbavuje odpovednosti za sve ciny

mirkazam ( 17. května 2017 13:04 )

Takže nejen 6 chlapečků,ale teď už i osobnost psa ???...tak klackem po hlavě komediantce,která má kolem sebe celou sešlost opatrovníků, kteří by byli určitě užitěčnější tam ,kde to opravdu potřebují...vyžraná mrcha,které se zalíbilo,že všichni kolem ní skáčou a tato manipulativní osoba dostává důchod 3 stupně...neuvěřitelné !!!

taktone ( 16. května 2017 18:51 )

Tahle kure.wská s.vině potřebuje řezat a zas řezat a byla by vyléčena raz dva ani psa by v sobě pak už neměla

Simmie1994 ( 16. května 2017 17:44 )

U nás ve městě žil jeden pán, kterýmu se říkalo "štěkající inženýr". Jednoduše měl titul Ing. a občas si prostě zaštěkal... asi taky porucha osobnosti.

..krakonos500 ( 16. května 2017 11:53 )

Utratit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání