Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Usvědčila je kamera: Vandalové v Olomouci vyškubali ze záhonu desítky tulipánů

Trojice oškubala desítky  tulipánů.
Trojice oškubala desítky tulipánů.  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink, mav - 
9. května 2017
13:55

Tulipány na záhonech v hlavní aleji olomouckých Smetanových sadů v Olomouci zaujaly trojici mladých lidí. Nestačilo jim však utrhnout jednu či dvě květiny, tulipány rvali po desítkách.

Dva muži a jedna žena se do sklizně tulipánů pustili o víkendu v ranních hodinách. Předpokládali, že parkem v tu dobu ještě nikdo nechodí a nikdo je nenačapá. Vybrali si však záhon, který byl přímo pod kamerou městského monitorovacího systému.

Video  Nestačila jim jedna kytička, tulipány rvali po desítkách  - Markéta Volfová, Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

„Trhání zanechali, až když se k nim blížilo hlídkové vozidlo,“ sdělil mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle s tím, že trojice, která poputuje před přestupkovou komisi, vytrhala na čtyři desítky tulipánů.

Tulipány trhal i Hůlka

Plenění záhonků v olomouckých parcích není nic neobvyklého. Květinám často neodolají ani slavné osobnosti. Před devatenácti lety v květnu 1998 natrhal ve Smetanových sadech kytici tulipánů pro svou tehdejší přítelkyni zpěvák Daniel Hůlka. Zadržela ho při tom však policejní hlídka, a protože kladl odpor, skončil v poutech a strávil noc na olomoucké policejní služebně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání