Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sanitka ve Vysokém Mýtě srazila dítě: Vrtulník ho přepravil do nemocnice

Sanitka ve Vysokém Mýtě srazila dítě: Vrtulník ho přepravil do nemocnice (ilustrační foto).
Sanitka ve Vysokém Mýtě srazila dítě: Vrtulník ho přepravil do nemocnice (ilustrační foto).  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ČTK - 
12. dubna 2017
15:20

Na přechodu v Husově ulici ve Vysokém Mýtě ve středu sanitka srazila dítě. Vrtulník ho se středně těžkým zraněním přepravil do fakultní nemocnice. Havárie se stala po 13:00.

"Před přechodem zastavila kolona aut, aby dala přednost chodcům. Sanitka, údajně se zapnutým výstražným zvukovým zařízením, předjížděla kolonu, pak dítě srazila," popsala nehodu mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Záchranka převážela pacienta, který musel být přeložen do jiné sanitky. Věk dítěte, které sanitka srazila, mluvčí neupřesnila, uvedla, že šlo o chodce mladšího 15 let.

Kdo je viníkem nehody, bude zřejmě muset určit znalecký posudek. Chodci sice při průjezdu vozidla s právem přednosti v jízdě nesmějí na přechod vstoupit, ani řidiči těchto vozů však nemají přednost absolutní.

subrosa1976 ( 12. dubna 2017 17:23 )

Je to tragédie, ale musím být na straně řidiče sanitky. Ten kdo odsouhlasil přednost chodců na přechodu musel být úplný de.bil! Řada lidí má pudové jednání, tudíž nevstoupí na silnici když vidí jet auto a stojí tedy na přechodu a čekají, ale ten řidič neví zda ten chodec vstoupí či nevstoupí na přechod, když tedy dle zákona zastavím a pouštím chodce, tak je to minuta gestikulací, jestli jo, nebo ne, a trnu hrůzou, zejména v zimě, zda auta za mnou dobrzdí!! Nebo je tzv dvouproudová silnice před přechodem, ti zcela napravo ke krajnici zastaví před přechodem, ale Ti vlevo už ne, takže zase chodec stojí a je to velmi nepřehledné až nebezpečné, pak mám zkušenost s lidmi se sluchátky, co se ani nerozhlédnou a jdou jako na Václaváku lážo plážo, katastrofa zákon!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání