Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík, který se ve Zlíně zapálil kvůli sázce: Před činem se hádal s partnerem

Autor: Slávka Červená, ljš - 
3. dubna 2017
16:09

Může za tragédii nešťastná láska? Mladík (22), který se v sobotu časně ráno polil na benzince ve Zlíně benzinem a zapálil, bojuje v popáleninovém centru v Brně o život. „Je v těžce kritickém stavu,“ potvrdil mluvčí Fakultní nemocnice v Brně Pavel Žára.

Poškozený pocházel podle zdrojů Blesku z České Lípy a hrůzné události předcházela hádka s partnerem (26). „Přijali jsme oznámení, že v trolejbuse se napadají dva muži. Mladší uvedl, že jeho partner na něj žárlí a je na něho zlý. Obvinil ho z krádeže mobilu a klíčů od bytu,“ sdělil mluvčí strážníků Pavel Janík.

Starší muž skončil s 1,7 promile na záchytce. Jeho přítel nadýchal 1,5 promile, ale dokázal chování kontrolovat. Proto ho ze služebny propustili.

Hodinu a půl nato – ve tři ráno – nešťastný hoch přišel na benzinku, kde položil na pult stovku s tím, že jde natankovat. U stojanu číslo 1 se pak polil benzinem. Znovu vešel do prodejny a se slovy „sázka je sázka“ vyšel a vzápětí se zapálil.

„Jasno máme v tom, že z přítomných, kteří se tam pohybovali a pomáhali ho hasit, nebyl nikdo jeho známý. Zda se s někým vsadil, zatím nevíme,“ dodala Javoříková.

Léčba popálenin

Prvotní léčba se pohybuje v řádech statisíců. „Vyčíslit částku konkrétně nelze, protože jde vždy o individuální záležitost. Léčba je ale extrémně náročná. Při dlouhodobé léčbě velkých popálenin a následných plastických operací jdou částky do milionů. Náklady nemocnice hradí pojišťovny, u kterých je pacient registrován,“ sdělil Tomáš Oborný (38), mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě.

Podívejte se na šokující video muže, který také zaplatil za sázku životem:

Video  Muž se vsadil, že vypije láhev tequily na ex: Vyhrál a zemřel.  - YouTube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání