Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Vrtulník s pěti lidmi se zřítil v horách: Zahynul nejspíš i milionářský pár

Autor: lm, ČTK - 
30. března 2017
15:05

Pět lidí zahynulo při nehodě britského vrtulníku v severním Walesu. Helikoptéra zmizela ve středu z radarů při cestě z anglického Lutonu do irské metropole Dublinu. Na palubě byl pravděpodobně i milionářský pár.

Pátrání záchranářů po ztraceném vrtulníku komplikovala snížená viditelnost. Vidět bylo často jen na deset metrů. Vrak nalezli dnes záchranáři v hornatém národním parku Snowdonia mezi obcemi Trawsfynydd a Harlech. Všech pět členů osádky zahynulo, informovala policie.

Příčina neštěstí zatím není známa, informoval dnes zpravodajský server BBC. Policie zatím nechce uvést přesné místo neštěstí, dokud nebudou vyzvednuta těla obětí. Jedná se prý o velmi těžce přístupný terén. Rovněž nebyla zveřejněna identita obětí.

Podle rodinného známého ale helikoptérou pravděpodobně cestoval manželský pár Kevin a Ruth Burkeovi, kteří figurují v čele společnosti Staske Construction Ltd, jíž helikoptéra patřila. „On (Kevin) pilotuje helikoptéry. Když jsem to slyšel ve zprávách, myslel jsem si, že by to mohl být on. Jeho žena je Irka, takže mohli letět právě tam,“ prozradil soused britskému serveru MailOnline. Manželé mají doma náctiletého syna a zhruba dvacetiletou dceru. V helikoptéře měli podle známého cestovat s třemi dalšími podnikateli. „Ano, oba byli v tom stroji,“ potvrdil další zdroj serveru.

Vážná nehoda vrtulníku se stala i loni na Slovensku. Záchranářský vrtulník zmizel z radarů a zřítil se. Na palubě zemřeli čtyři lidé. Více ve videu:

Video  Pád záchranářského vrtulníku na Slovensku  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

 

moiaza ( 30. března 2017 18:13 )

Honzo54, přiznání je sice polehčující okolnost, aly my všichni to už dávno víme, že jsi blbec. Dnes a denně nám to dokazuješ svými příspěvky.

alIahakbar ( 30. března 2017 16:23 )

Milionářský pár? Žádná škoda, ať si ty prachy užívají v pekle.

agfor ( 30. března 2017 15:55 )

Škoda, že nepadají s českými milionáři a hlavně s vládou.

spania ( 30. března 2017 15:31 )

Co ty vrtulníky poslední dobou pořád dělají...?Každou chvíli nějaký spadne,něco se na něm rozbije,atd.Vždycky jsem vrtulníky považovala za ty nejbezpečnější stroje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání