Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na dlouhodobě nemocného pacienta vypisoval fiktivně léky: Vydělal si víc než 10 milionů

Na dlouhodobě nemocného pacienta vypisoval fiktivně léky: Vydělal si víc než 10 milionů.
Na dlouhodobě nemocného pacienta vypisoval fiktivně léky: Vydělal si víc než 10 milionů.  (Autor: Profimedia.cz/Blesk.cz)
Autor: hra - 
24. března 2017
12:57

Neuvěřitelný případ podvodného lékaře rozplétají kriminalisté z Tábora. Už loni zjistili, že lékař K. D. připravil zdravotní pojišťovnu o 10 milionů. Teď se ale ukázalo, že dalších 10 milionů si přihrál jen na jediném nemocném!

Spolumajitel transfuzního zařízení K. D. si vyhlédl dlouhodobě nemocného pacienta, který mu 10 let sloužil jako nástroj k okrádání státu. „Pojišťovně vyúčtoval částku za nákup léku Octanine a jeho aplikaci ve výši více než deset milionů korun. Lék účtoval za maximální možnou sazbu, přitom měl vykazovat částku, za kterou ho nakoupil od dodavatelů,“ popsal podvod policejní mluvčí Jiří Matzner.

Aby toho nebylo málo, lékař si počty nakoupených léků navýšil o smyšlených 1600 kusů a k tomu si naúčtoval stejný počet neprovedených aplikací pacientovi. „Předpokládal, že tento pacient ve vážném zdravotním stavu nebude schopen registrovat počty ani aplikace léků. Podobně na tom byli i další pacienti, které ošetřoval od roku 2008. Ve více než tři sta případech účtoval pojišťovně více léčiv, než kolik skutečně nakoupil. K těm pak ještě navíc pojišťovně naúčtoval aplikaci léku, která se neuskutečnila. To si také přišel na deset milionů a za to už byl obviněn loni,“ připomněl Matzner. Černé vráně mezi lékaři za to hrozí až 10 let za mřížemi.

Podívejte se na video k případu podvodu z trošku jiného soudku.

Video  Policie hledá dvojici, která se živila fingovaným pronájmem bytů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

majojo ( 24. března 2017 17:44 )

Patrně to nebude černá vrána mezi lékaři, jen ubohej blb, kterému se na to přišlo.

zednik ( 24. března 2017 15:15 )

Pan doktor dal jasně najevo, za jaký příjem je ochoten pracovat a nečekal na žádnou dohodu o zvýšení platů. Protože stejně nikdy ty platy pro doktory nebudou dost vysoké . Tedy z jejich pohledu.

bullshit ( 24. března 2017 14:25 )

A pak že nejsou ve zdravotnictví peníze. Je to náhodný nález ale myslím, že to dělá každý druhý, nějakou malou domu. Protřásali se tady hospodští a osvč jako gauneři a zloději ale na tuto levárnu nemá žádný z nich. Hlavně že se každý rok zvyšuje zdravotní pojištění. To už muselo pořádně bít do očí že to rozkrývají. Stačilo by, aby každý pacient podepsal to co odebral a pak nějakou zpětnou vazbu z pojišťovny nebo zaplatil a pojišovna by mu to pak z jeho pojištění vrátila. To by hned bylo miliard na kávu. Jestli vykázal 10 míčů na jednoho pacienta tak už dávno měla pojišťovna šetřit zda to tak je, to už jim měla na kompjůtru dávno blikat rudá ikonka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání