Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Masakr rodiny: Švagr vraždil kvůli zlatu z druhé světové války

Autor: shp, lm - 
12. března 2017
09:44

Matka (76) brutálně zavražděného Pascala Troadeca (†49) promluvila o zlatu, které stálo jejího syna, jeho manželku a dvě společné děti život. Šlo podle ní o zlaté cihly, které byly zcizeny Francouzské národní bance během druhé světové války a které našel její manžel před svou smrtí při renovaci domu.

Podle ženy, která promluvila pro list Le Parisian, ale nechtěla sdělit ani křestní jméno, našel její muž zlato v roce 2006, když renovoval byt severozápadně od Brestu. „Vzal zlato, které bylo možná ukradeno Francouzské národní bance během druhé světové války a schoval ho v garáži," popsala žena s tím, že poklad rodině nepřinesl štěstí. Jeho hodnota ale nadále zůstává tajemstvím.

Když manžel v roce 2009 zemřel a sama žena skončila v nemocnici, Pascal Troadec si prý přišel pro poklad do jejího domu. Podle matky si vše odnesl a "okradl tak svou sestru" Lydii a jejího partnera Huberta Caouissina. Pascal později rodině sdělil, že zlato investoval v Monaku a Andoře a posměšně dodal, že na něj nikdo z nich nemůže.

Pascal s manželkou Brigitte si prý poté žili na vysoké noze a dávali to rodině na odiv, mimo jiné pohlednicemi z luxusních dovolených. Hubert Caouissin už to patrně nevydržel a rozhodl se si se švagrem vyřídit účty. Muž se 16. února vloupal do domu rodiny a poklad se snažil najít. Když ho Pascal přistihl, pohádali se a Hubert umlátil švagra i jeho manželku Brigitte páčidlem. Neušetřil ani spící děti Sébastiana (†20) a Charlotte (†18).

Policie zatím verzi o zlatém pokladu nepotvrdila a Caouissinova matka deníku Le Parisien sdělila, že je to "nesmysl". Na potvrzení motivu brutální vraždy si tak ještě budeme muset nějakou dobu počkat.

Poklad byl motivem činu i u případu vraždy v pražských Klánovicích. Sériový lupič tu v roce 2014 v lese zastřelil a zapálil hledače pokladů Denise B., protože se bál, že najde cennosti, které si tu schoval. Na video k případu se můžete podívat níže.

Video  Zloděj zabil a zapálil hledače pokladů: Bál se, že najde zakopané věci z krádeží.  - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání