Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka z jižních Čech drsně zbila syna (8): Před očima jeho brášky!

Matka z jižních Čech drsně bila svého osmiletého syna.
Matka z jižních Čech drsně bila svého osmiletého syna.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: shp - 
28. února 2017
20:40

Matka z jižních Čech vůbec nezvládá výchovu svého osmiletého syna, tvrdí chlapcův otec. Dítě surově mlátí a týrá ho. Svědkem útoku na svého sourozence byl starší bratr chlapce, který ho nahrál na video, informovala TV Nova.

Matka své dítě bije obzvláště brutálně. Mlátí ho do rukou, nohou i obličeje a pak do něj i kope. Podle slov otce hocha, který s rodinou nežije, prostě na výchovu nestačí. Zlost si pak vylévá na vlastním potomkovi.

Ona ho bije neustále, syn má modřiny,“ řekl TV Nova otec. Podle odbornice může toto jednání matky dítě doživotně poznamenat. „To bude mít vliv na ty děti, protože to velice těžko snáší,“ řekla psycholožka Naďa Kovaříková.

Matka své pochybení přiznala. „Jsem to psychicky neustála, přehnala jsem to, uvědomuju si to,“ litovala po útoku na dítě. Případ už řeší i pracovníci příslušného odboru sociální péče. Starší syn ženy je v péči otce. Ten do ní chce získat i své mladší dítě.

Janavetrovska ( 22. června 2019 21:59 )

To ze to dite ponese v sobe je vic nez jasne. pak je otazka jak se k tomu postavi. jsou jen dve cesty. Bud se bude snazit byt jiny a nebo vse bude vracet v horsim pripade jeste hure. vse zalezi kde bude zit. Drive bylo normalni fackovat ci dostat paskem ci vareckou.mama se navstevam dokonce chlubila kolik jich o me zlomila
ale kdyz to pak vyusti do faze ze jste trestani za totalni kraviny a ze kdyz reknete pravdu nebo lez tak v tom rozdil neni. nebo nedej boze ze reknete ze mate otce rad a matka ho nesnasi.a ze musite treba klecet na struhadle ci vas zaviraji do sklepa mlati hlava nehlava a jeste se divi ze nebrecite a neustale slysite jak jste neschopne dite ale pritom se snazite( dite si dlouho mysli ze je fakt zle a ze je to normalni) to je pak psycho. A driv se vse tutlalo nikdo nic nechtel resit. Ja modriny neustale. kdyz se jen ucitelka matky zeptala a ta to rekla nevlastnimu otci. ten me jeste pridal ze jsem bonzovala. pritom to rekli ucitelce spoluzacky ktere me videli pri telocviku se prevlekat. byly male a vypadalo to fakt hrozive. a tecka byla ze matka ani do ted nevnima ze neco bylo v neporadku
Odstehovala jsem se v 17.5 letech a ted ziji v zahranici. jsem silna a sobestacna ale za jakou cenu.

agfor ( 1. března 2017 11:43 )

Jo, škoda rány, která padne vedle. Aspoň z kluka vyroste pořádný občan a ne taková sebranka kret*nů, co sedí na úřadech a ve vládě.

saryk ( 1. března 2017 00:58 )

 jezisi ..tehdy, tehdy...tehdy se zilo v jeskyni, tehdy se nosily jen saty ne kalhoty atd atd. Tehdy se tak vychovavalo, dneska uz se tak nevychovava. Vse, ci bylo tehdy bylo spravne? Tak proc se vse meni, kdyz to teda bylo spravne?

honzatrx ( 28. února 2017 23:53 )

Stará škola, v normalizačních letech byla taková výchova normální, výprask byl naprosto běžný druh tělesného trestu za špatnou známku, poznámku nebo chování, které se nelíbilo rodičům. Osobně si pamatuji, že doma za 3 bylo kárání až do večera, za 4 pohlavky, za 5 výprask (mlácení a facky), zkrátka motivace k lepším výkonům strachem z tělesného trestu a bolesti. Naši o mě kolikrát za zlomili vařečku a modřin a jelit nepočítaně, další psychologické tresty, jako zákaz TV, domácí vězení a jiné ani nemluvě. Bráno z dnešního liberálního hlediska by díky tehdejší výchově polovina rodičů byla stíhána a odsouzena za týrání svěřené osoby. Ještě v roce 1987 na učilišti dostali vyrušující žáci od našeho třídního facky metrovým dřevěným pravítkem přímo při hodině a nikdo se ani neodvážil ceknout, natož si kdekoliv stěžovat. Často si mohli vybrat - v kabinetu pořádně přes držku nebo 2 z chování. Dnes by takový učitel byl na hodinu vyhozen a dostal podmínku.

nika70 ( 28. února 2017 22:45 )

Já takhle byla bita taky od mé matky. Vzdělané, inteligentní... Tehdy se tak vychovávalo. Ale je fakt, že na to člověk už v životě nezapomene.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání