Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Požár v Jirkově: Otec se synem nejsou obětí nehody, ale vraždy?

Autor: ljš, lac, ČTK - 
20. února 2017
19:37

Zavraždil je někdo? Policisté dál vyšetřují sobotní výbuch bytu v Jirkově na Chomutovsku, při kterém zemřeli otec se synem. O případu zatím zarytě mlčí, uvedli pouze, že nemohou vyloučit cizí zavinění. Právě tato verze se ale zdá být čím dál pravděpodobnější.

Policie už vyloučila, že by příčinou požáru v panelovém domě v ulici Na Borku byl výbuch varny drog. V bytě zemřel otec se synem, přesnou příčinu jejich úmrtí by měla určit soudně nařízená pitva. „Krajští kriminalisté případ převzali kvůli rozsahu požáru,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Druhým důvodem, proč případ řeší právě oni, může být podezření na násilný trestný čin.

Podle informací Blesk.cz našel speciálně vycvičený pes na místě tragédie stopy po hořlavině, a policisté tak mají podezření, že se mohlo jednat o vraždu. Televize Prima pak přinesla záběry, jak policisté odvážejí z místa činu rohožku, která může být důležitou stopou. Těkavou látkou měl totiž údajně někdo polít dveře bytu, ve kterém pak zůstali otec se synem uvězněni.

Hasiči v sobotu večer evakuovali zhruba stovku lidí. Domů se mohli vrátit obyvatelé bytů, které nebyly poškozeny. Hořel byt v pátém patře, byty pod ním jsou prolité vodou a ve většině případů neobyvatelné. Lidé si mohli v doprovodu policie už v neděli dojít pro osobní věci. Nabídky města na náhradní ubytování využili dva lidé.

V souvislosti se živelní pohromou lze požádat o mimořádnou okamžitou pomoc. Jde o dávku poskytovanou v rámci pomoci v hmotné nouzi. Samotná výše mimořádné okamžité pomoci se v jednotlivých případech liší. Lze získat až patnáctinásobek životního minima, to je až 51 150 korun na jednotlivce.

Video  Požár v Jirkově  - Video pro Blesk - Mirka Rybková
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání