Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matku s dcerou (1,5) hledali po odchodu z léčebny. Našli je v pořádku

Policie pátrala po matce s dcerou, našli je v pořádku
Policie pátrala po matce s dcerou, našli je v pořádku  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lm, simao - 
14. února 2017
01:10

Královéhradecká policie odvolala pátraní po šestatřicetileté ženě, která v pondělí odešla s postiženou jedenapůlletou dcerou z dětské léčebny Vesna v Janských Lázních na Trutnovsku.

"Malá holčička byla i se svou matkou nalezena, obě v pořádku a nezraněny, děkujeme za spolupráci a odvoláváme pátrání," uvedla v prohlášení policejní mluvčí Eva Prachařová. Žena prochází podle dostupných informací obtížnou citovou situací po rozchodu s partnerem.

Královéhradečtí policisté vyhlásili pátrání po Janě J. (36) dnes - odešla totiž s postiženou jedenapůlletou dcerou Nikolou z dětské léčebny Vesna v Janských Lázních na Trutnovsku.

Dívenka je vývojově na úrovni pětiměsíčního kojence, dodala mluvčí. Policejní mluvčí varovala, že by se u její matky mohly projevit psychické obtíže. Policisté proto žádali o pomoc při pátrání také veřejnost.

Matka s dcerou odešly z léčebny zřejmě už ráno, postrádat je začali odpoledne. Žena si s sebou vzala zřejmě pouze peněženku. Holčičku měla odvézt v kočárku vínové barvy. „Mladá žena má kontakty na Slovensko, ale také na Prahu, Čelákovice a okolí, kde bydlela. Je také možné, že se obrátila s žádostí o pomoc na někoho ze svých přátel či známých,“ uvedla během pátrání Prachařová. Nakonec se Jana s malou nikolkou našly v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání