Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sperma, temná minulost a detektor lži: Jaké stopy spojují Otakara se zmizením Míši?

  • Autor: ljš - 
    7. 2. 2017
    17:33

    Kroužili kolem něj, žádný jasný důkaz, který by Otakara S. spojoval se zmizením dvanáctileté Míši Muzikářové, však kriminalisté zřejmě nenašli. Řada stop a souvislostí je ale k jeho osobě opakovaně přivedla. Jaké to jsou?

  • 1.1. Minulost

    Jakmile kriminalisté vyloučili, že se Míša nachází u kamarádek nebo příbuzných, obrátili svoji pozornost pochopitelně na její nejbližší okolí. Brzy narazili na jméno, které už ve svém hledáčku v minulosti měli. Ukázalo se totiž, že přítelem Míšiny matky je Otakar S., kterého již v uplynulém roce vyšetřovali kvůli sexuálnímu obtěžování Míšiny kamarádky.

    V tomto případu měli kriminalisté tolik důkazů, že na Otakara S. podali 14 dní před Míšiným zmizením obžalobu. Podle ní se měl muž na Facebooku vydávat za čtrnáctiletého chlapce a následně ji vylákat na projížďku autem. S sebou si vzal lahev vodky, dívku prý osahával a nabízel jí peníze za sex. Po značné době ji pak vysadil zpátky v Ústí.

    Zda dívenku, která byla Míšinou kamarádkou, skutečně obtěžoval, měl rozhodnout soud, kvůli jeho smrti už k tomu ale nedojde. Otakar S. údajně zneužívání popíral, že holčičku v autě vozil, však připustil.

    Přítel Míšiny matky Otakar S. Přítel Míšiny matky Otakar S. | Karel Kopáč, archiv Bleksu

  • 2.2. Svěřila se Míša s obtěžováním kamarádce?

    Kvůli Otakarovu údajnému obtěžování své kamarádky byla Míša podle Lidových novin dokonce svědčit na policii. „Policii řekla, že se s pachatelem dobře zná, že je přítel její matky a že s ním nikdy takový problém neměla,“ uvádí zdroj Lidových novin. Později se ale údajně situace změnila a Míša se podle listu s tím, že ji matčin přítel obtěžuje, svěřila spolužačce.

    Pohřešovaná Míša z Ústí nad Labem Pohřešovaná Míša z Ústí nad Labem | Foto: J. Ulrichová, PČR

  • 3.3. Sperma

    Značné znepokojení muselo mezi policisty zavládnout hned po Míšině zmizení, když důkladně prohledali její pokoj. Našli tam totiž sperma. Podle Lidových novin indicie nasvědčují tomu, že patřilo právě Otakarovi. Protože matka v maličkém bytě 1+1 nechala dceři tuto místnost jen pro sebe a spala ve vedlejší, je zřejmé, že tam mužská DNA neměla co dělat.

    Přes tuto pavlač chodila den co den Míša domů. Až do 10. ledna. Přes tuto pavlač chodila den co den Míša domů. Až do 10. ledna. | Karel Kopáč

  • 4.4. Klíče

    Podle zjištění Blesku měl Otakar S. vlastní klíče od bytu, ze kterého holčička zmizela. Snadno se tam tak mohl nepozorovaně dostat a také zmizet.

    Mámu pohřešované Míši přišel navštívit její přítel Otakar S. Mámu pohřešované Míši přišel navštívit její přítel Otakar S. | Foto: Karel Kopáč

  • 5.5. Telefon

    Kriminalisté během pátrání prováděli manévry u severočeských hranic. Údajně je tam zavedla lokalizace signálu z telefonu Otakara S. Vyšlo prý také najevo, že mu v době zmizení holčičky trvala cesta z Plzně do Ústí déle než obvykle.

    Podle sousedů jsou policisté na místě každý den. Podle sousedů jsou policisté na místě každý den. | Karel Kopáč

  • 6.6. Detektor lži

    Detektor lži nemůže být sice u soudu použit jako důkaz, policistům ale v řadě případů pomáhá jako vodítko, aby se dopátrali pravdy. Podrobil se mu i Otakar S. a podle televize Nova nedopadl vůbec dobře. Nedokázal prý spolehlivě vysvětlit, kde a proč byl v době Míšina zmizení.

    Detektor lži Detektor lži | Foto: archiv Blesku

  • 7.7. Sebevražda

    Přítel matky pohřešované Míši se oběsil ve svém bytě na Plzeňsku. Přítel matky pohřešované Míši se oběsil ve svém bytě na Plzeňsku. | Foto Blesk - Zbyněk Schnapka

    Krátce po absolvování detektoru lži spáchal Otakar S. sebevraždu, které údajně předcházel už jeden neúspěšný pokus. Dopis na rozloučenou, ve kterém by vysvětlil své pohnutky, však údajně nezanechal. O důvodu se tak zatím může jen spekulovat. Pokud měl se zmizením holčičky něco společného, mohlo ho k činu dohnat svědomí a strach z postihu. Podle jeho rodiny však neunesl tlak, který přinášelo vyšetřování. Sebevraždě navíc předcházel rozchod s Míšinou matkou, která si prý jeho smrt vyčítá.

    Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte ZDE

sportak ( 8. února 2017 13:27 )

Chybí ti tam okurkáč.

sportak ( 8. února 2017 12:53 )

Ale no tak. Osol nenapadá, tak proč? Jinak máš pravdu.

sportak ( 8. února 2017 12:44 )

Nového? nic S tou sádrou ? Ruší jen kontrola rengenu -) a návštěvy. Chodíme sem všichni, ooo . BobeTlaskac, nic ti sluší , ale to médium já nejsem a ty to víš.

reenata ( 8. února 2017 12:26 )

..tebe by měli začít řešit též....jseš nějaký-á divný...

reenata ( 8. února 2017 12:22 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání