Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Míšu mohl od začátku hledat český speciálně vycvičený pes: Policie ho ale odmítla

Autor: dce - 
6. února 2017
11:03

Bezmála měsíc celá republika pátrá po dvanáctileté Míše Muzikářové z Ústí nad Labem. Míša se ztratila patrně, když ve středu 11. ledna mířila do školy. Policie vyčerpala všechny možnosti pátrání po pohřešované, z Německa dokonce přijel speciálně vycvičený pes, který Míšinu stopu po více jak týdnu zachytil. Ale... Proč policie nepřijala nabídku českého specialisty se stejně vycvičeným psem, který mohl Míšu hledat ihned?

Bylo jedenáctého ledna večer, když policie začala pátrat po dvanáctileté dívence, která ráno nepřišla do školy. Do dnešního dne policie bohužel není o nic blíž jejímu nalezení. Objevila se celá řada vyšetřovacích verzí a spekulací, žádná ale zatím policii na stopu holčičky nepřivedla.

21. ledna přijel do Česka německý policista se speciálně vycvičeným psem. Fenka Hippie rasy bloodhound, která je trénovaná na tzv. mantrailing (pes lidi hledá na základě jejich individuálního pachu, může se od stopy vzdálit a zkrátit si cestu) dívčinu stopu našla na cestě do školy. Stopa, která náhle končila, naznačila, že ji někdo mohl nabrat do auta.

Jenže takového psa máme i v Česku. Bloodhound Cassino dokázal najít už několik pohřešovaných včetně dětí - jednou z nich byla holčička ze Slovenska, kterou její otec unesl a chtěl i s ní spáchat sebevraždu.

Mantrailing u nás není schválen jako oficiální pátrací metoda. "Nám bylo řečeno, že pátrání se mohou zúčastňovat pouze atestovaní psi," řekl v pořadu FTV Prima Očima Josefa Klímy psovod Lubomír Satora.

Návrh atestace na odborné kynologické komisi ministerstvu vnitra leží už tři roky... Mantrailling se totiž údajně zatím neprokázal dostatečnými výsledky. Přesto pan Satora policii při pátrání po Míše Muzikářové nabídl svou pomoc.

"Druhý den ode mě tisková mluvčí dostala nabídku na spolupráci. Za čtyři dny mi bylo sděleno, že informace byla předána kriminalistům a že mi děkují za spolupráci," vysvětlil. Za pár dní pak dorazil mantrailer z Německa...

"Když se ztratila Anička Janatková, tak jsem seděl v nastartovaném autě se svým prvním psem a jeden ze šéfů krajské kynologie od policie řešil na policejním prezidiu můj odjezd. Nastala úplně stejná situace jako před 14 dny. To znamená, že jsem vypnul auto a seděli jsme doma."

Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte ZDE

osol ( 7. února 2017 10:01 )

Kamaradka by mohla vediet, ze preco Misa chodila do skoly tak skoro a co tam robila.

osol ( 7. února 2017 09:59 )

tak som si presla aj tu stranku sancedetem, je to fakt sila, niektore veci som nevedela, mam teraz plnu hlavu. Myslim, ze Blesk by mohol aj take veci "propagovat" ;) Fakt dobra stranka, dik, ze ste to sem dali. Dobre su tam popisane aj tie Příznaky sexuálního zneužívání.....To je tiez dobre, nech si okolie viac vsima....

dietr ( 7. února 2017 07:41 )

Od toho jsou rodiče, aby poznali, že s potomkem není něco v pořádku. Potom to chce trpělivost, protože dětičky své problémy tutlají a nechce se jim o nepříjemných věcech např. šikaně mluvit. Pokud je ale rodič feťák či alkoholik, tak problémy nechce vidět a pak mu zbydou jen oči pro pláč a fotky milovaného dítěte.

sportak ( 6. února 2017 15:45 )

jo, odkaz z tn http://tn.nova.cz/clanek/snazil-se-ji-opit-zena-popsala-jak-otakar-obtezoval-jeji-dceru.html

sportak ( 6. února 2017 15:42 )

Tak holky bydlely ve vchodě, to si přečtěte a ať mi nikdo nenamlouvá že Eva nic netušila , pin.da votahaná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání