Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečná zábava na Domažlicku skončila tragicky: Muž, který se potápěl pod ledem, zemřel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
5. února 2017
10:06

Třiapadesátiletý potápěč zemřel dnes v noci v plzeňské fakultní nemocnici. Potápěl se v sobotu s kamarádem v zatopeném lomu ve Starém Klíčově na Domažlicku, kde vyřízli díru do ledu. Muž zůstal nehybně pod ledem, druhý muž ho nedokázal vytáhnout, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

„Nakonec v noci v nemocnici zemřel,“ uvedla. Podle mluvčího krajské záchranné služby Martina Brejchy přivolaní lékaři a zdravotníci muže na místě téměř 45 minut resuscitovali. „Posléze jsme ho v kritickém stavu odváželi na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ řekl. Vzhledem k povětrnostním podmínkám pro něj nemohl přiletět vrtulník letecké záchranné služby. Na místě zasahovali hasiči i policie.

Lomeček v Mrákově, v osadě Starý Klíčov, je bývalým lomem na kámen. Už řadu let je to velmi oblíbený cíl potápěčů. Podle zpravodajského serveru Krimi-Plzeň se potápěč kamarádovi pod vodou ztratil. Když ho po chvíli nalezl, byl už v bezvědomí. „Sám kamaráda nedokázal vyprostit, takže další lidé museli do ledu vysekat díru, do vody se spustil další potápěč a společně pak dokázali kolegu z vody dostat,“ uvedl server.

Neptunedivers ( 5. února 2017 17:15 )

Vážený(á), potápění pod ledem je součást potápěčského sportu jako mnoho jiných aktivit a platí pro něj poměrně přísná bezpečnostní pravidla. Jelikož o nich zjevně ani nemáte tušení, tak se prosím nevyjadřujte tímto způsobem ke smrti člověka o jejíž okolnostech nevíte více než bylo napsáno ve článku. Pokud budete chtít vědět, co se dá vidět při potápění pod ledem, tak se obraťte na nejbližšího instruktora potápění, on Vám to zcela jistě rád vysvětlí.

PSvenda ( 5. února 2017 13:02 )

 Frndo, když o potápění evidentně víte kulove, proč nemlčíte? Proč máte ambici komentovat problematiku, o níž nevíte lautr nic?

Kulstejn ( 5. února 2017 11:26 )

FrndaKrnda Vypatlanec jste pouze vy

Kulstejn ( 5. února 2017 11:19 )

 Važeni potápění pod ledem neni o nic nebzpecnejsi než přecházet rušnou silnici. Pokud se dodržují pravidla. Verim tomu ze nejde o selhani techniky. Mohlo se potapeci udělat spatně. Sam se pod ledem potapim a moji pratele taky. Rodině upřímnou soustrast. Jen by me zajimalo proc denik Blesk pouzil ve článku fotografii z naší akce na lomu Polná u Hazlova ??????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání