Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Třináctiletá dívka se oběsila: Mohl za to rozchod s přítelkyní i dlouhodobé psychické problémy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: aba - 
24. ledna 2017
21:50

V Anglii spáchala sebevraždu teprve třináctiletá dívka Sophie Clark. Trpěla dlouhodobými psychickými problémy, sebepoškozováním a pocitem, že ji všichni nenávidí. Nedávný rozchod s přítelkyní ji dohnal až k tomu se oběsit na stromě v parku nedaleko svého domu.

Sophie přišla už ve třech letech o maminku a její psycholožka tvrdí, že to mohlo mít dopad na její současný psychický stav. Při terapii se jí svěřila i s faktem, že má pocit, že ji všichni okolo nenávidí a nemají ji rádi, i když pro to neměla žádné důkazy.

Na sezení k lékaři začala chodit poté, co si ve škole všimli, že má na rukách a nohách jizvy od žiletky. Sophie totiž trpěla sebepoškozováním a tak jí škola zařídila sezení u odborníka. Tomu tvrdila, že ji to v těžkých chvílích uklidňuje.

Dívka se nedávno rozešla s přítelkyní a několik měsíců před tím i se svým chlapcem. Identifikovala samu sebe jako bisexuálku a měla strach, že ji okolí nepřijme. Podle její lékařky začínala trpět nejistotou ohledně svého zevnějšku, těla a chování a už jednou se pokusila o sebevraždu v létě, když spolykala balení prášků na bolest.

Napodruhé se jí to však povedlo. Doma otci oznámila, že se jde projít a když se večer nevrátila domů, nahlásil její otec zmizení na policii. Ti Sophii hledali, ale kolemjdoucí v nedalekém parku byl rychlejší, na tísňové lince nahlásil nález oběšeného těla dívky. Ta byla identifikována jako Sophie a pitva prokázala v jejím těle přítomnost drog. Vyšetřování bylo uzavřeno jako sebevražda bez cizího zavinění. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání