Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie hledá dívku (12) už 9. den a stále marně: Pátrání po Míše ve slepé uličce?

Autor: Jana Ulrichová - 
19. ledna 2017
05:00

Už více než týden uplynulo od chvíle, kdy máma Eva M. z Ústí nad Labem oznámila na policii zmizení své dcery Michaely Patricie (12). Přestože po dívce neustále pátrají desítky policistů, stále nemají žádnou stopu. Co se mohlo stát?

Policie včera nepřímo přiznala, že pátrání zatím žádné nové poznatky nepřineslo. „Nemáme nic nového ke zveřejnění,“ odpověděla na dotaz Blesku policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Jediné nové informace, které se k Míšině zmizení objevují, jsou neověřené zvěsti na sociálních sítích.

Lidé tam kritizují mámu dívky za fotografie s nacistickou symbolikou i za snímek Míši, obklopené láhvemi s alkoholem. Ozývají se ale i opačné názory. „Nechápete, jak se cítí. O holčičku se řádně starala a fotka s pivem vůbec nic neznamená. To, že si matka někdy někam večer vyrazila, ještě neznamená, že nechávala doma dítě samotné, vždy se o ni starala babička,“ stojí v textu, který se coby vyjádření zástupce rodiny objevilo na facebookové skupině Najdeme ji.

Míša byla zřejmě naposledy viděna v úterý 10. ledna při odchodu ze školy. Ten den večer byla ještě aktivní na Facebooku (ten je nyní zablokovaný). Mobil, ze kterého se na něj přihlásila, pak policisté našli u ní doma.

Druhý den už ji nikdo neviděl. Matka podle všeho ráno odešla, aniž by ji zkontrolovala. Protože spolu s Míšou zmizely i věci, které si obvykle brala do školy, předpokládali policisté, že se tam vypravovala. Ani to ale není jisté, žádné kamery její cestu nezachytily...

Co se Míše mohlo stát

1. verze: Někdo jí ublížil a tělo ukryl. Obdobné případy už se bohužel v Česku staly opakovaně, v některých případech šlo o útok pedofila.

2. verze: Z nejrůznějších důvodů byla unesena a pachatel ji ukrývá na neznámém místě. Podobný případ se stal loni v srpnu, kdy muž z Ústí unesl dívku (13) a chlapce (16).

3. verze: Utekla z domova. Sama nebo s někým dalším a někde nebo u někoho se skrývá. Čím déle ale není dítě k nalezení, tím bývá tato verze méně pravděpodobná.

4. verze: Chtěla z domova utéct a přitom se jí něco stalo – na útěku se mohla zranit, někam se zřítit nebo někde uvíznout. To je reálná možnost, u které hraje čas ještě větší roli.

Kde už policisté pátrali?

Policisté včetně psovodů prohledali okolí domu, kde Míša bydlí, i celou trasu, kudy chodí do školy. Zhlédli také záznamy z bezpečnostních kamer, Míšu na nich ale neobjevili. Strážníci prohledávali místa, kde žijí bezdomovci. O pomoc policie požádala i kolegy ze zahraničí. V hledání po celém městě pomáhají i dobrovolníci a od lidí už mají policisté skoro sto různých poznatků. Žádný z nich však zatím pátrání nikam neposunul.

VŠE O ZMIZELÉ MÍŠE MUZIKÁŘOVÉ ČTĚTE ZDE>>

osol ( 19. ledna 2017 22:40 )

a kde?

cmaralka7 ( 19. ledna 2017 17:14 )

Já se bojím že v tom bude mít prsty ten poslední přítel označován jako pedofil, náhle zmizel . Třeba holčičku někde potkal a ..zbytek ani nechci domýšlet. 9 den je zatraceně dlouhá doba

prezny ( 19. ledna 2017 16:23 )

Je novej článek o ujo Ottovi.

prezny ( 19. ledna 2017 16:20 )

Přesně, nejde nic vyloučit. Petrohrad by byl lepší jak mord. Tam už není ale Schengenská zóna.

maledivy ( 19. ledna 2017 16:17 )

u kikanu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání