Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zmizení Míši z Ústí se podobá dalším případům! Tyto tragédie otřásly Českem

  • Autor: ryc - 
    2. 3. 2017
    05:20

    Když zmizí dítě, policie většinou nelituje prostředků a do akce zapojí veškerou techniku, včetně vrtulníku s termovizí, psovody i potápěče. Často pomohou i městští strážníci či vojáci. Česko zažilo v posledních letech několik masivních pátracích akcí, bohužel většinou se smutným koncem…

  • 1.Honzík Nejedlý (10) z Prahy

    Pohřešovaný od: 17. ledna 1998

    Nalezen: Stále pohřešovaný

    Okolnosti ztracení: Honzík se v sobotu doma nudil a šel za svým kamarádem do pražského Podolí. Tam ale nedošel.

    Co se dělo po zmizení: Policie se nejprve soustředila na rodinu a prověřovala verzi, že Honzík utekl z domova. Psovoda se psem povolali až dva dny po jeho zmizení. A mezitím intenzivně pršelo.

    Co říkala rodina: Rodiče kritizovali policii, protože se zaměřila na motiv útěku z domova.

    Jak ho našli: Pátrání po Honzíkovi trvá oficiálně až dosud. Policisté prověřovali během let různé tipy. Některé indicie je zavedly i do ciziny, ale bez výsledku…

    Co se stalo: Honzíkovo zmizení zůstává nevyřešenou záhadou. Podle policie se chlapec pravděpodobně buď stal obětí trestného činu, nebo se utopil v rozvodněné Vltavě.

    1998 Honzík Nejedlý - Tehdy desetiletý kluk z Prahy-Podolí se ztratil v lednu 2008. Poté, co z domova odešel za kamarádem, nikdo z blízkých už ho neviděl. Do pátrání se kromě policie pustila i řada dobrovolníků, rodiče nabídli milionovou odměnu. Bez úspěchu. 1998 Honzík Nejedlý - Tehdy desetiletý kluk z Prahy-Podolí se ztratil v lednu 2008. Poté, co z domova odešel za kamarádem, nikdo z blízkých už ho neviděl. Do pátrání se kromě policie pustila i řada dobrovolníků, rodiče nabídli milionovou odměnu. Bez úspěchu. | Archiv Blesku

  • 2.Jakub Šimánek (†9) z Havlíčkova Brodu

    Pohřešovaný od: 4. května 2008

    Nalezen: 7. června 2008

    Okolnosti ztracení: Jakub v neděli požádal maminku, aby mohl jít za kamarádem. Když se ukázalo, že kamarád není doma, šel Jakub sám na dětské hřiště. Z něj zmizel…

    Co se dělo po zmizení: Po chlapci pátraly desítky policistů a hasičů včetně vrtulníku s termovizí. Povoláni byli i potápěči.

    Co říkala rodina: Otec zavražděného generál Hynek Blaško prohlásil, že by si vrah zasloužil popravit.

    Jak ho našli: Policisté se i díky kamerovým záznamům dostali na stopu vrahovi. Když ho dopadli, přiznal se a zavedl je na místo, kde chlapce pohřbil.

    Co se stalo: Slovenský pedofil Antonín Novák malého Jakoubka odlákal z hřiště, když mu slíbil počítačovou hru. Na ubytovně ho pak znásilnil, odvedl do lesa a uškrtil. Dostal doživotí.

    2008 Jakub Šimánek (†9) 2008 Jakub Šimánek (†9) | Archiv Blesku

  • 3.Anička Janatková (†9) z Prahy

    Pohřešovaná od: 13. října 2011

    Nalezena: 16. března 2012

    Okolnosti ztracení: Anička se vracela málo frekventovanou cestou domů ze školy v pražské Troji do vily svých rodičů. Měla dorazit v jednu hodinu, ale nepřišla.

    Co se dělo po zmizení: Policejní pes ještě v den zmizení našel Aniččinu školní aktovku ukrytou pod těžkou deskou, s níž by dívka určitě nepohnula.

    Co říkala rodina: Tatínek Aničky nabídl případnému únosci tři a půl milionu korun.

    Jak ji našli: Dívku vrah pohřbil nedaleko cesty. Část těla vyhrabala divoká prasata a místo objevili policisté, kteří testovali novou technologii mapující terén.

    Co se stalo: Aničku s největší pravděpodobností znásilnil a zavraždil recidivista Otakar Tomek. Jeho otisky se našly na ukrytých Aniččiných školních věcech. Tomek se ve vazbě oběsil.

    2010 Anička Janatková (†9) - Dívka se ztratila v pražské Troji v říjnu 2010 cestou ze školy. Tělo dívky bylo nalezeno v březnu 2011, pohřbené nedaleko domu jejích rodičů. Podle policie ji znásilnil a zavraždil Otakar Tomek (†41). Ten se nikdy nepřiznal a oběsil se v cele. 2010 Anička Janatková (†9) - Dívka se ztratila v pražské Troji v říjnu 2010 cestou ze školy. Tělo dívky bylo nalezeno v březnu 2011, pohřbené nedaleko domu jejích rodičů. Podle policie ji znásilnil a zavraždil Otakar Tomek (†41). Ten se nikdy nepřiznal a oběsil se v cele. | Archiv Blesku

  • 4.Eliška Kožnerová (†9) z Klášterce nad Ohří

    Pohřešovaná od: 9. září 2014

    Nalezena: 10. září 2014

    Okolnosti ztracení: Eliška se vracela ze školy v Klášterci nad Ohří do bytu, kde bydlela se svou babičkou.

    Co se dělo po zmizení: Policisté vyslýchali Eliščiny spolužáky. Ti popsali podezřelého muže, s nímž dívka odešla. Klíčová se ukázala informace, že Eliška se chovala, jako by muže znala.

    Co říkala rodina: Matka se o Elišku příliš nezajímala, pečovala o ni babička, která si ji chtěla osvojit.

    Jak ji našli: Elišku našli nedbale pohřbenou v mělkém lesním hrobě hned druhý den po jejím zmizení.

    Co se stalo: Děvčátko znásilnil a uškrtil její strýc Roman Kalužík, který ji odlákal do lesa pod záminkou, že půjdou na houby. Podle soudních znalců muž vše plánoval. Za odporný čin ho soud poslal na dvacet let do vězení.

    Eliška Kožnerová (†9) z Klášterce nad Ohří Eliška Kožnerová (†9) z Klášterce nad Ohří | Foto: archiv rodiny, archiv Blesku

PavelSki ( 22. listopadu 2018 14:15 )

Šance na vyřešení u Míši je v matce. Ta de facto odmítla vypovídat. Její druh, jednoruký, by do zmrzlé země fakt nezakopal. Policie tvrdila...až roztaje sníh, roztál dávno. Matka se před oběšením s druhem doma bavila. Pomáhal mu někdo, kdo je na svobodě? Nebo byla prodána někam? Proč nechce matka vypovídat?

Simmie1994 ( 20. března 2017 21:23 )

Nejhorší je, že se lidi (hlavně v pubertě) dost mění, takže i kdyby je někdy někdo viděl, tak po X letech nikdo ani nepozná, že jde o dítě který se ztratilo někde v 90. letech.

byvalyvoliccssd4 ( 18. března 2017 11:28 )

Tady se za viníka(vraha, pedofila atd..) prohlásí ten, kdo je právě po ruce jako O.T. u Aničky, u Míši.. a pravý zločinec na svobodě vesele řádí dál.

zajem ( 2. března 2017 16:11 )

To jo a navíc zákon,nezakon měli ho nacpat nějakým driakem aby po něm ztratil kontrolu a začal mluvit.

soorry ( 2. března 2017 15:13 )

před 20 lety se ztratila 5 letá holčička z K. hledali všude, skládku přehodili a nic. dodnes se ní neví kde je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání