Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

»Sektář« Macháček natočil video o smrti Míši: Přivedl i nového svědka

Autor: ljš - 
23. prosince 2016
13:17

Rodina mladé umělkyně Míši, která zemřela začátkem prosince na přejezdu Tatce na Kolínsku, se připravuje na ty nejsmutnější Vánoce a prožívá obrovskou bolest. Ta se ale netýká jejího přítele esoterika Chrisantema Macháčka, kterého mnozí označují za sektáře. Mladík natočil nové video, ve kterém spolu se svědkem o tragické události promlouvá a vysvětluje, proč přes odpor rodiny o Míšině smrti informoval na Facebooku.

Macháček vystoupil na meditačním setkání dalšího esoterika Petra Chobota poté, co zde promluvil i svědek Zdeněk, který s mladou dvojicí těsně před tragédií natáčel rozhovor a na nádraží je vezl. Ten popsal, že k nehodě došlo náhodou, když Chrisantem s Míšou vběhli na koleje zpoza jiného stojícího vlaku a neodhadli rychlost dalšího, který přijížděl.

Poté vystoupil Macháček, který se i přes smutné téma uvedl se smíchem: „Tak já jsem tady taky,“ řekl. „K nehodě už nemám v podstatě co dodat. Jarda tu řekl, jak to bylo. Bylo to naprosto nečekaný, byli jsme z toho oba zdrcený a tak. Ale stejně vlastně s Míšou jsme často meditovali, dělali různý věci, cvičili jógu a máme různý zkušenosti z toho duchovního světa, takže i v tu chvíli já jsem ji okamžitě cítil u sebe. Cítil jsem, že tam mám otevřený spojení, že ona je v pořádku, že nic se nestalo jakoby hrozný. Že i když je to katastrofa, tak smrtí to nekončí a ona je tam, kam se vědomě směřovala. Takže jsem to od začátku nebral jak většina lidí,“ vysvětloval.

Postěžoval si, že mu diskutující vytýkali, že si přejezd, na kterém Míša zemřela, vyfotil. „Přespal jsem u Jardy. Druhej den jsem měl jet zpátky do Prahy, šel jsem tam shodou okolností znova přes to nádraží, tak jsem si říkal, hele, vyfotím si ho, protože jsem chtěl o tom napsat čistě jako dokumentačně,“ vysvětloval.

To pak také na Míšině facebookovém profilu udělal a na videu se to snaží obhájit. „Okamžitě v noci jsem psal jejím (Míšiným, pozn. red.) rodičům, že se s nima chci spojit, vysvětlit, co se stalo. A oni nereagovali, až vlastně druhej den mi psala partnerka jejího otce, že vlastně se se mnou nechtějí vidět, a nic víc. Vlastně jsem byl v situaci, že nikdo z její rodiny se mnou nemluvil. Tak jsem si řekl, hele, stala se tahleta věc, chtěl jsem, aby to její přátelé a rodina věděli, a měl jsem u sebe na počítači její heslo na Facebook, tak jsem to tam napsal způsobem, jaký jsem uznal za vhodný,“ vykládal. Když se pak na něj kvůli tomuto statusu snesla vlna kritiky, přestal prý komentáře číst.

Znovu zopakoval, že smutek nad Míšinou smrtí není podle něj namístě. „Právě s tím pohledem, že jsem chtěl ukázat další možnej pohled, že i když to byla nešťastná nehoda, tak pořád není potřeba brečet a mít deprese z toho, že umřela mladá holka, což se samozřejmě nic nemění. Takže jsem to takhle s tímto záměrem napsal,“ řekl.

Za komentář i seanci, kterou uspořádal, aby se s přáteli spojil s Míšinou duší, ho několikrát kritizovala dívčina rodina, která ho žádala, aby status smazal. Macháček to ale nikdy neudělal. Mladá umělkyně byla nakonec pohřbena v úzkém rodinném kruhu. Kamarádi se s ní rozloučili na předvánočním koncertu.

Podívejte se na video Macháčkova projevu:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání