Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pietní akce za zemřelou Míšu: Koncert bez sektářů, zato s metalisty

Autor: dce - 
22. prosince 2016
18:29

Byl začátek prosince, když mladičká Míša (†21) zemřela po srážce s vlakem. Ačkoliv policie její smrt označila za nehodu, její blízcí mají jasno. Dívce se stal osudný vliv sekty Chrisantema Macháčka. Právě on a jeho stoupenci nebyli vítáni na pietním koncertě, který se odehrál ve středu.

Míšu začátkem prosince srazil při přecházení kolejí vlak. Neměla šanci přežít. Během několika následujících týdnů na povrch vypluly informace, které nešťastnou náhodu zpochybňují. Míša byla součástí esoterické sekty v čele s Chrisantemem Macháčkem, který dívce zcela uhranul.

Jeho nevhodný příspěvek o dívčině smrti odsoudili snad všichni její známí a přátelé. Možná i proto nebyl on ani další „ezoterici“ zvaní na pietní koncert, který se odehrál ve středu v pražském rockovém klubu Modrá Vopice.

Udělejte bordel! To by Míša chtěla,“ uvedl podle serveru Expres.cz koncert jeden z pořadatelů. Celá věc se totiž nesla v duchu radosti. Na koncertě hrály čtyři metalové kapely, které Míša poslouchala, než propadla ezoterice. 

Že byla akce úspěšná, ukázala i vybraná částka – 13 000 Kč. Peníze pořadatelé předají Míšině rodině.

Sekta, se kterou se Míša zapletla, nepatřila mezi ty problémové, přesto se v jejím kruhu užívaly i halucinogenní drogy. Lektvar z liány ayahuasca vyzkoušela i Míša. A to hned několikrát. Droga má navodit vnitřní klid, způsobuje ale také vážné zdravotní potíže.

Policie v případě Míšiny smrti vyloučila cizí zavinění. Šlo o nešťastnou náhodu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání