Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sourozenci se otrávili kebabem: Holčička (2) zemřela, chlapeček (4) bojuje o život

Autor: aba - 
15. prosince 2016
14:08

Když brala Anar své děti do restaurace na večeři netušila, jaká hrůza je čeká. Děti si daly k večeři doner kebab a šli spát. V noci se probudily s bolavým břichem a ráno začaly zvracet. O den později malá Sezim (†2) zemřela její bratr Ansar bojuje o život.

Podle výpovědi matky obou dětí to nebylo poprvé, co jedly kebab, a až do teď jim po tom nikdy nic nebylo. Hrůza ale přišla, když vzala Anar své děti do restaurace naposledy. Uložila je ke spánku, ze kterého se obě v noci vzbudily s prudkou bolestí v břiše. Ráno začaly děti zvracet, a tak matka neváhala a zavolala sanitku.

V nemocnici obě děti přijali a mladší Sezim ještě ten den propustili do domácího léčení. Anar si ji tedy odvedla domů, kde se ale stav holčičky nelepšil, ale naopak zhoršoval. Večer tak zavolala sanitku znovu a dívka byla ihned umístěna na jednotku intenzivní péče. Tam už ji ale bohužel pomoci nedokázali a holčička v noci zemřela. Její bratr bojuje v nemocnici o život stále.

Kazašská policie teď vyšetřuje restauraci, kde děti jedly, i postup nemocnice. Matka obou dětí totiž žaluje ošetřovací zařízení za zanedbání péče. Věří, že kdyby její dceru neposlali domů, mohla být ještě dnes na živu. Příčina úmrtí zatím není známá, ale podle výsledků pitvy měla Sezim v krvi vysokou hladinu neupřesněného jedu, který se jí do těla mohl dostat s jídlem i vzduchem.

j_i_r_i_k ( 16. prosince 2016 00:11 )

Co je na kebobku špatného? Náboženské, rituálně připravené, přesolené a připálené maso. Nevím proč by měla být pizza zvěrstvo, je pravda, že mražená je hnus, ve většině pizzériích taky není nic moc, ale dá se upéct kvalitní. Každopádně dvouleté děti bych teda fastfoodem nekrmil.

pmalecek ( 15. prosince 2016 23:06 )

A co je na kebabu tak špatného? Je to jen tortilla, spousta zeleniny, maso, volitelně sýr a případně nějaký dresing. Zase tak nezdravé to není. Pizza je mnohem horší zvěrstvo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání