Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gang sestřelil policejní vrtulník? Čtyřčlenná posádka je mrtvá

Autor: els - 
20. listopadu 2016
09:38

Během policejního zásahu proti gangu v brazilském Rio de Janeiru zemřela čtyřčlenná posádka vrtulníku. Stroj se zřítil k zemi po předchozí střelbě. V současnosti se vyšetřuje příčina tragédie. Sestřelili ho gangsteři?

Děsivý pád vrtulníku v Cidade de Deus (Město bohů), jednom z brazilských slumů na předměstí Ria, zachytil jeden z očitých svědků na video. Nejdříve je slyšet střelba a posléze je vidět, jak se vrtulník řítí přímo dolů.

Výjev naznačuje, že byla policejní helikoptéra sestřelena gangem, proti kterému zasahovala. Celá policejní akce byla vyvolána blokádou ulice Edgar Werneck Road. Zločinci zde rovněž začali zapalovat hromady starého harampádí.

Policisté, kteří přijeli situaci řešit, byli nuceni přivolat posily poté, co padla první střelba. Podpořit policisty měl ze vzduchu i vrtulník. Ten však šel k zemi. Pokud bude potvrzena hypotéza, že byl vrtulník sestřelen, nepůjde o první takovou záležitost.

V roce 2009 začali drogoví překupníci střílet do policejního vrtulníku, který následně explodoval, jeho vrak se zřítil na fotbalové hřiště. Policisté se v Riu potýkají s čím dál větší kriminalitou. Ta byla letos v září dokonce o 18 % vyšší než v září loňského roku.

agfor ( 20. listopadu 2016 11:41 )

A neselhala náhodou jednomu z policajtů pistole ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání