Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S Veronikou zacházeli na policii jako se zločincem: Odebrali jí vzorky DNA, po žalobě je zničili

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock, Profimedia.cz)
Autor: els - 
20. listopadu 2016
18:30

Studentka Veronika Štětinová byla loni vyšetřována kvůli nelegálnímu dovozu psů z Rumunska. Když nechtěla vypovídat, odebrali jí vzorky. Až po žalobě je zničili.

Policie obvinila Veroniku z šíření nakažlivých nemocí, když dovezla z Rumunska adoptované psy, u kterých hrozilo riziko vztekliny. Veronika se dostavila na výslech a řádně se před začátkem prokázala.

Když však odmítla vypovídat, musela projít identifikační procedurou, ke které patří například focení, snímání otisků prstů či odebrání vzorků DNA. Veronika s tímto postupem nesouhlasila, ale měla strach.

„Kromě odběru DNA jí policisté fotili různé části těla včetně jizev, které jsou pro ni dost intimní věcí. Nesouhlasila s tím, ale ze strachu, že by mohlo být proti ní použito násilí, se tomu dobrovolně podrobila,“ řekl studentčin advokát Marian Bejdák.

Po této hrozné zkušenosti musela dokonce vyhledat odbornou pomoc u psychologa, kterého navštěvuje dodnes. Podle Bejdáka dokonce nebyly pro tuto proceduru splněny zákonné podmínky.

Veronika si na postup stěžovala marně. Nakonec se uchýlila k žalobě, ve které mimo jiné požadovala zničení vzorků DNA. Rázem jí přišlo vyrozumění, že vzorky byly zničeny. Avšak bez jakýchkoli podrobností.

„Po podání žaloby jsme sice dostali od policie vyrozumění, že byly zničeny, ale bohužel bez podrobností, jakým způsobem se tak stalo, kdo je zničil a na základě čeho,“ uzavřel Bejdák.

kiwi65 ( 20. listopadu 2016 19:38 )

 Asi takhle,mám rád zvířata,ale na co sen tahat psi někde z Rumunskýho útulku?Slečna je asi tak tupá že si už nic smyslplnějšího vymyslet nemohla.Jó psi jsou teď velká móda.Hlavně když si pejskaři vyhádají prostory na venčení,cvičáky a dokonce jim postavili hřiště pro mazlíčky podle norem EU.Myslíte že tam s čoklama někdo chodí???Ráno je vypustí před barák nechají je tam vych.c.at a vys.r.at a konec.V létě když nefouká vítr není možný ani otevřít okno,člověk si připadá jako by žil vedle žumpy.Hlavně že si vyhádali prostory kde mohl stát třeba obchoďák nebo parkoviště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání