Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Narkomanka porodila dceru a utekla: Miminko nemůžou dát k adopci

Autor: lm - 
17. listopadu 2016
16:57

Narkomanka porodila holčičku a pak ji nechala v nemocnici na pospas osudu. Matka své dítě opustila pouhých pět dní po porodu. Jako by už to nebylo dost, holčička se od narození musí potýkat s abstinenčními příznaky. Adopce je navíc zatím v nedohlednu.

Pro většinu rodičů by to byl nejšťastnější moment v životě, pro ženu z Bratislavy byl ale porod patrně spíše na obtíž. Narkomanka pouhých pět dní po narození dcerky z nemocnice utekla a holčičku beze jména tu nechala napospas osudu.

Zdravotnický personál dal malému miminku jméno Majka a holčičce připravili vzpomínkový kufřík s fotkou a hračkou, aby v budoucnu měla památku na své první dny na tomto světě. „Je důležité, aby byly i ty jejich první dny, které stráví v nemocnici bez rodičů, zaznamenány,“ vysvětlila TV Markíza zdravotnice.

Matka navíc v těhotenství brala drogy, což mělo negativní vliv i na děťátko. „Naštěstí se velmi pěkně adaptovalo, mělo abstinenční příznaky, bylo neklidné, ale jak slyšíte, je spokojená, klidná, tak doufám, že se jí bude dále dařit,“ dodala lékařka.

Bohužel Majku v blízké budoucnosti nečeká žádný nový začátek. Matka totiž z nemocnice utekla, aniž by podepsala adopční papíry. Sociální pracovníci po ní teď pátrají. „My děťátko můžeme dále pustit až po rozhodnutí soudu. To znamená, když soud rozhodne, půjde pryč z nemocnice, do té doby zůstává u nás,“ potvrdila mluvčí nemocnice Zuzana Eliášová.

broucice ( 17. listopadu 2016 23:17 )

Kdyby naše zákony byly více promyšlené a jednalo by se v zájmu dítěte, tak to je vše naopak.Kdyby měla zájem, tak do týdne přijde, jinak se vzdává rodičovských práv a může jít dítě k adopci hned, ne až v roce či později. Dle sousedky, která do toho vidí, trvá pak neskutečně dlouho, než dítě může být adoptováno a hlavně matka zbavena práv. Škoda. Holčičce přeji, ať brzo najde milující rodiče.

moist ( 17. listopadu 2016 19:10 )

Z mého pohledu, v tom marastu, ve kterém to dítě zplodila a do kterého ho v těhotenství dostala, tak udělala to nejlepší, co mohla. Porodila ho v porodnici a pak mu zmizela ze života. Taky ho mohla porodit někde na záchodě, zabít a hodit do popelnice. Ne že bych ji tleskala, ale aspoň něco správného pro miminko udělala.

ellenic ( 17. listopadu 2016 18:47 )

Malé holčičce přeji, aby měla ve svém životě už jenom štěstí na lidi, kteří ji budou milovat a s láskou ji opatrovat a vychovávat . Pokud matka dítě nechtěla a utekla, je to věc jejího svědomí, které by ji mělo tížit až do konce jejího života. Dítěti bude u nových rodičů rozhodně lépe, než u matky, která brala drogy .

ejvm1712 ( 17. listopadu 2016 18:03 )

Těmhle kur*ám by měly zašít ♦,aby nemohly přivádět na svět děti. Co z toho dítěte jednou bude?

smeagol ( 17. listopadu 2016 17:56 )

 Chudatko male. Doufam, ze tentokrat rozhodnou soudy vyjimecne se zdravym rozumem, adopci schvali a holcicka bude mit sanci vyrustat v normalni rodine. Jen aby to nedopadlo jako ve filmu "Gone Baby Gone."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání