Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hostiny, drogy a mejdany: Vězni žijí v luxusu a fotky sdílejí na internetu

Autor: haj - 
17. listopadu 2016
21:00

Pobyt v zamřížované tmavé cele, ne moc dobrá vězeňská strava, zákaz telefonu i vycházek. Tak si většina z nás představuje vězení. Jenže ne vždy to tak opravdu je. Svědčí o tom fotky z britského HMP Guys Marsh, které zobrazují trestance coby sehranou partu, která si žije jako v bavlnce. Nechávají si do vězení posílat jídlo, berou drogy a pálí vlastní kořalku. Všechno si navíc fotí a snímky klidně zveřejňují i na sociálních sítích.

Věznici HMP Guys Marsh v britském Dorsetu obývá 580 trestanců, jenže většinu z nich tvoří drsné gangy, které si ze svého odsouzení nic moc nedělají a vězení mají zcela pod kontrolou. Nejenže se z postelí dívají na vlastní televize a vesele používají telefony i s připojením na internet, ale u sebe mají navíc i několik naditých hromádek britských liber.

Cely mají tak pěkně zařízené a vyzdobené, že působí spíše jako studentské pokoje na koleji. Podobně vypadá ostatně i jejich životní styl, který je plný divokých mejdanů. Na denním pořádku jsou zřejmě bohaté hostiny s dovezeným jídlem z fastfoodů a alkoholové dýchánky. Pro trestance navíc není problém ani sehnat drogy, mezi tamní nejoblíbenější druhy patří marihuana a hašiš, na některých snímcích jsou pak vidět i pytlíčky s bílým práškem, nejspíše kokainem.

Se svým životem plným radovánek se navíc vězni chlubí i na internetu, jako by se ani trochu nebáli, že by jim to mohl někdo zatrhnout. Zřejmě mají pocit, že na ně nikdo nemůže. Jenže asi nepočítali s tím, že k fotografiím se dostane i jeden obyčejný dělník, kterého si jeden z vězňů omylem přidal na Facebooku.

Ten se při pohledu na život ve věznici nestačil divit a zřejmě na chvíli zalitoval, že se také nedal na dráhu zločinu. „Je to špatně, jsou ve vězení, a tak by měli být potrestáni. Neměli by mít dovoleno mít mobily a jídlo z dovozu. Je to do očí bijící výsměch justičnímu systému,“ rozčiloval se muž, který neváhal a fotografie povedených trestanců zveřejnil.

„Když to vidíte, musí vám být líto rodin jejich obětí. Prošli si peklem a jsem si jistý, že kdyby to viděli, zničilo by je to,“ dodal. Podle informací Daily Mailu však vězení vrazi neobývají, spíše drogoví dealeři a zloději. Jeden trestanec pak prý na někoho zaútočil mačetou.

djaba ( 18. listopadu 2016 10:57 )

 A ty obyčejný dělníku ,co máš mít fejs ,koukej makat .Taky by si chtěl mejdan ,lůzo jedna .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání