Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda v arboretu minutu po minutě: Pravdu odhalily bezpečnostní kamery

Autor: dce, mat - 
15. listopadu 2016
17:41

Soud v Brně v úterý opět projednával obzvláště brutální vraždu studentky Kateřiny O. (†24). Obžalovaný je její expřítel Radúz Š. (23), který ovšem vinu popírá. U soudu se promítaly záběry z bezpečnostních kamer, na kterých je přesně vidět, kdy domnělý pachatel vchází do parku a kdy zase vychází. Navíc ho všichni identifikovali jako Radúze Š.!

Bylo 8. března 2016. Studentka Kateřina O. měla domluvenou schůzku se svým bývalým přítelem Radúzem, aby konečně dořešili svůj vztah. Měli se sejít v 15:00, tou dobou ale byla Katka na konzultaci u svého profesora kvůli bakalářské práci. Obžalovaný Radúz tvrdí, že Katka na schůzku zapomněla.

Podle záběrů bezpečnostních kamer ale do arboreta brněnské univerzity, kde se měla s mladým mužem sejít, nakonec přesto přišla. Na záběrech z lávky u vstupu do zahrad je nejprve vidět muže v zelené bundě, za ním se přibližuje další osoba, čeká, až otevře muž v hnědém kabátě. Dovnitř prochází osoba s černou bundou a čepicí. Na rukávu bundy jsou bílé pásky.

Je 15:46, do arboreta vstupují dva zahraniční studenti, za nimi vchází dovnitř žena s blond vlasy - Kateřina O. Podle výslechů svědků šla po cestě dál do parku, kde se střetla s mužem s tmavými vlasy, který se na ni usmíval.

Další záběry kamery se posouvají na 15:58, kdy se objevuje svědkyně, která našla Kateřinu už ubodanou, a běží hledat pomoc. Dívka byla ukrytá pod jedním z keřů, ale krev byla všude okolo. „Bylo tam plno krve, na chodníku, na zídce, u nějakého vozíku,“ uvedl Miroslav P., který se pokoušel Kateřinu zachránit.

Vražda v arboretu minutu po minutě: Pravdu odhalily bezpečnostní kamery. Vražda v arboretu minutu po minutě: Pravdu odhalily bezpečnostní kamery. | Blesk

Na zkrvaveném těle byla navíc položená větev, jak se vrah čin snažil maskovat. Podle znalce z oboru patologie by se oběť nedokázala po napadení ani doplazit pod keř, vrah se ji pokusil ukrýt. Útok na dívku byl totiž brutální - podle znalců měl trvat přibližně 15 minut! 

„Zasaženy byly hlava, břicho, trup, stehna, ruce. Napočítali jsme 25 bodně-řezných poranění, většina v obličeji a na dalších částech hlavy. Příčinou smrti byly bodno-řezné rány hlavy a poranění mozku. Aktivně se bránila, je to poznat na ranách na dlaních obou rukou. Doba smrti – 8. března v době 15:55 +/- 2 minuty,“ uvedl znalec.

Pokračuje záběr bezpečnostních kamer. Je 16:03 a kamera zabírá téhož muže, který před chvílí vcházel do arboreta, jak míří k ulici Bieblova. V ruce drží černou bundu či kabát a kabelku. Kateřině právě tyto dvě věci chyběly. Kabát byl policií nalezen v ulici Bieblova.

Podle svědků, kteří Radúze znají, je na záběrech bezpečnostních kamer on. Poznali ho podle chůze i oblečení. „Je to on, souhlasí oči, ústa, obličej i to, co nosil,“ uvedla Radúzova kamrádka stejně jako všichni ostatní svědci!

Soudce promítl i záběry z téhož dne večer. Tatáž osoba prochází kolem Aquaparku v Kohoutovicích. Má stejnou bundu, a navíc batoh, který průkazně patří obžalovanému. „Ta osoba má na hlavě šedivý pramen vlasů, má igelitku, batoh. Jde o obžalovaného,“ uzavřel soudce. Radúz u sebe navíc měl lístek z onoho aquaparku.

hejpockej ( 16. listopadu 2016 02:45 )

 chcípáčkove jsou nejhorsi, maji potrebu si na nekom zhojit svy mindraky. Takze bacha na chcípáčky.

fotrpjotr ( 16. listopadu 2016 01:50 )

Havlova generace,škoda,že je zrušený trest smrti,to byla největší chyba.

latabar ( 15. listopadu 2016 23:13 )

a zase beloch

joel ( 15. listopadu 2016 22:28 )

Ty jo, a přitom takový chcípáček...

jerry ( 15. listopadu 2016 20:32 )

No co? Spletli si minuty se vteřinami, to se stane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání