Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (4) umírá na rakovinu: Otec oznámil, že se její čas krátí

Autor: rc - 
13. listopadu 2016
07:20

Poté, co jeho dceři lékaři diagnostikovali rakovinu, se Andy Whelan rozhodl, že se o smutný příběh podělí s celým světem. Začal proto svou dceru fotit a snímky sdílel na sociálních sítích. Smutný příběh malé Jesssicy (4) zasáhl celý svět. Její otec nyní přišel se smutnou zprávou. Statečná holčička umírá.

Minulý rok v září lékaři Andymu Whelanovi a jeho partnerce Nicki Prendergast oznámili, že jejich čtyřletá dcera umírá na rakovinu. Lékaři jí diagnostikovali zhoubný nádor typu neuroblastom.

Zoufalí rodiče se rozhodli, že se o smutný příběh jejich malé dcerky podělí se světem. Andy, profesionální fotograf, začal svou malou dceru fotit a černobílé fotografie zachycující její zoufalství sdílel na sociálních sítích. „Tohle je ta nejtěžší fotka, jakou jsem kdy udělal,“ napsal tatínek na facebookové stránce o průběhu nemoci. „Byla vyfocena ve chvíli, kdy jsme jí jako rodiče nemohli poskytnout žádnou útěchu – Jessica nás od sebe odstrkovala, protože se potřebovala potýkat se svou palčivou bolestí sama,“ dodal.

Lidé, kteří viděli smutné fotografie a přečetli si smutný dívčin příběh, se rozhodli rodině pomoci. Byla založena sbírka s názvem GoFundMe. Během pár týdnů se vybralo téměř  100 000 liber! Peníze se začaly vybírat kvůli jedinému účelu. Jessice měly zajistit, aby dívka poslední dny života nestrávila v bolesti. Sbírka však byla předčasně uzavřena.

Andy Whelan napsal, že jeho malé dcerce nezbývá moc času. Jessica už nadále nebude podstupovat léčbu a rodina se rozhodla, že už její příběh nebude sdílet na sociálních sítích. „Hodnoty v Jessičině krvi se zhoršily. Její čas se krátí,“ napsal zdrcený otec na sociální síť. „Jsme velice potěšeni všemi zprávami, komentáři, které jsme obdrželi. Přišlo jich tolik z celého světa a všechny jsme nemohli přečíst, kvůli péči o Jessicu,“ napsal Andy. „V současné době odstupujeme od všech sociálních sítí, abychom se mohli nerušeně věnovat Jessice,“ uvedl Andy.

Dále uvedl, že peníze, které rodina obdržela, věnuje charitě. „Až to čas dovolí, vybereme charitu, která je blízká našemu a Jessičině srdci a která se věnuje výzkumu této zákeřné nemoci. Doufejme tedy, že v budoucnu bude méně dětí a rodin postižených touto nemocí,“ napsal Andy.

O dva dny později se na účtu Andyho Whelana objevila nová zpráva. Zoufalý otec oznámil, že se stav dcerky rapidně zhoršil, a sdílel petici, která žádá vládu, aby uvolnila víc finančních prostředků na boj proti rakovině u dětí. Rodiče malé Jessicy se rozhodli, že po smrti dcery dají její orgány na vědecké účely.

deep_ass_flsting ( 13. listopadu 2016 08:27 )

Do tak podřadného plátku jako je Blesk, se tyhle články opravdu nehodí.

Zobrazit celou diskusi