Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální bankéř (31) zavraždil dvě prostitutky: Dostal doživotí!

Autor: ČTK, lm - 
8. listopadu 2016
12:41

Britský bankéř Rurik Jutting (31) byl dnes v Hongkongu odsouzen k doživotnímu vězení za vraždu dvou indonéských žen. Pod vlivem kokainu jednu z nich mučil a pak jí podřízl hrdlo.

Rozhodnutí devítičlenné poroty bylo jednomyslné. Jednatřicetiletý Jutting, který byl před násilnými činy zaměstnancem Bank of America Merill Lynch, přiznal, že ženy zabil, necítí se ale vinný z vraždy. Poukázal na to, že je dlouhodobě závislý na drogách a alkoholu a trpí „sexuálními poruchami“, takže prý nemůže za své činy nést plnou odpovědnost.

Porota Juttinga shledala vinným z vraždy 23leté Indonésanky, kterou tři dny mučil ve svém bytě a pak jí podřízl hrdlo. Usvědčen byl také z vraždy 26leté indonéské ženy o pár dní později.

Absolvent Cambridgeské univerzity Jutting byl během trýznění žen pod vlivem kokainu a své činy natáčel na video. Některé záběry členové poroty dnes v soudní síni zhlédli.

Juttingův případ před dvěma lety šokoval Hongkong a vyvolal v asijském finančním centru ostrou vlnu nevole vůči západním bankéřům. Policisté v jeho bytě našli kromě obou žen také kokain, sexuální pomůcky a mobilní telefon s fotografiemi sadomasochistických hrátek. Jedna z obětí byla ještě živá, zemřela na následky bodných ran. Tělo druhé ženy Jutting dal do kufru, který schoval na balkoně.

sores ( 8. listopadu 2016 15:42 )

 Tak takové s takovou pověstí k.u.rvy zásadně nelituji, všechny je vyvraždit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání