Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vězněná Kampusch není dodnes svobodná: Stále se řídí příkazy svého únosce!

Autor: lm - 
26. září 2016
12:58

Ani deset let svobody nesmazalo horor, kterým si prošla. Natascha Kampusch (28) žije v domě, kde ji osm let držel a znásilňoval její únosce Wolfgang Priklopil (†44). Každý den ho navíc uklízí, přesně tak, jak ji kdysi naučil.

Natasche bylo pouhých 10 let, když byla cestou do školy unesena. Wolfgang Priklopil ji následně osm a půl roku věznil ve svém domě poblíž Vídně. Z dívky si udělal svou služku a následně i sexuální otrokyni. V srpnu 2006 se Natascha rozhodla utéct. Priklopil krátce poté spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Dům hrůzy, se kterým se pojí řada otřesných vzpomínek a nočních můr, dostala Natascha jako odškodnění od rakouské vlády. Dům prý nechce prodat, aby se z něj nestal „zábavní park“.

Spolu s Nataschou se do domu hrůzy vydal štáb britské televize Channel Seven. Až na zabetonované sklepní vězení se zdá, že se tu za poslední dekádu vůbec nic nezměnilo. Podle britského serveru DailyMail Natascha do domu denně dochází, aby ho důkladně uklidila. Dělá to prý přesně tak, jak jí před lety pod pohrůžkou trestu nakázal její únosce.

V rozhovoru s televizí se dívka rovněž rozpovídala o Priklopilovi. „Měl jakoby dvě osobnosti. Navenek byl pohledný muž a statečný syn. Po temné stránce to byl ale brutální člověk bez špetky svědomí,“ popsala Natascha.

Jak vypadalo její vězení, se podívejte v galerii:

danamaj ( 11. června 2017 19:06 )

To je uchylne. Asi ho milovala a dobrovolne s nim spala.

ifka ( 6. října 2016 18:10 )

V článku je uvedeno, že tento dům dostala, takže si to asi nevybrala sama. Já ossobně bych se tam nevrátila, hezky bych ho srovnala se zemí. A to že řekla že to byl pohledný muž, tak se musí brát v potaz to, že počas dospívání si tvoříme hodnoty o "správném" partnerovi podle vzorů co máme kolem sebe (u žen to bývá otec). Jenže ona v tomto věku viděla jen jednoho muže pro srovnání s ostatními. Takže ona má ty hodnoty někde jinde a tak to musíme brát...

fotrpjotr ( 26. září 2016 16:37 )

O cizince diskuze je a o naší "ODDSácké zpěvačce"není.

clarabella ( 26. září 2016 15:46 )

On byl pohledný muž??? Zo nemuze myslet vazne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání