Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dětství únosce Jany a Daniela: Šmírování sousedů, drogy a sebepoškozování

Autor: dce - 
17. září 2016
06:42

Kdo je vlastně Zdeněk H., který stojí za únosem Daniela a Jany? Šestatřicetiletý muž již dříve strávil za nejrůznější zločiny ve vězení sedm let. A rozhodně nebyl ani bezproblémové dítě – léčil se i na psychiatrii kvůli drogám a sebepoškozování. A ani to není vše…

Už týden sedí Zdeněk H. ve vazbě – k únosu Daniela (16) a Jany (13) se bez okolků přiznal. Minulou středu děti našli v garáží na okraji Ústí nad Labem jejich rodiče. Byly zde zavřené celých deset dní od chvíle, kdy je jejich únosce s pistolí v ruce naložil do auta v Litoměřicích.

To, že nešlo o jeho první podobný zločin, potvrzují nejen léta staré články novin, ale i interiér garáže, který přestavěl na plně vybavený pokoj včetně záchodu a lednice. Zdeněk H. má totiž s únosy už větší zkušenosti – za dva pokusy a další prohřešky včetně sexuálního obtěžování si totiž odseděl už sedm let ve vězení.

Jenže očividně nebyl nikdy žádný andílek! Poprvé byl soudně trestaný už v sedmnácti, poté znovu o dva roky později…

„Do osmnácti let se léčil na dětské psychiatrii a při výslechu sám uváděl, že užívá drogy. K prosazení svých zájmů od dětských let používal sebepoškozování,“ uvedl o dětství pachatele soudní znalec.

Problémy měl ale už předtím – podle deníku Mladá fronta Dnes jezdil ještě jako žák základní školy na kole po okolí svého bydliště v Hejnicích na Liberecku a sousedy šmíroval dalekohledem na noční vidění.

Jeho matka deníku Blesk již dříve sdělila, že Zdeňkův otec byl hrubián a alkoholik, který svého syna často bil. Od pěti let ho ale Zdeněk H. prý ani neviděl. I samy unesené děti nakonec prozradily, že jim Zdeněk H. něco o své destruktivní minulosti vyprávěl.

„Dvakrát se prý ve vězení podřezal, ukazoval nám jizvy,“ popisuje Dan. „Pak snad jednou oběšení a jednou utopení, ani jednou mu to nevyšlo. Ale asi to bylo jen demonstrační,“ myslí si Dan.

Jana a Daniel uneseni! Vše o případu čtěte ZDE››

oliiiii3 ( 23. listopadu 2016 19:18 )

Mel se říznout poradne, bylo by o jednoho vola min.

dietr ( 17. září 2016 07:48 )

možná chtěl, ale nedřív je chtěl vykrmit a pak sníst

maledivy2016 ( 17. září 2016 07:16 )

Škoda že ty parchanty ulhany nepodrezal!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání