Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Únosy, nájemné vraždy a informace o likvidaci Mrázka: Policie zadržela vlivného podnikatele spojovaného s podsvětím

Policie zadržela Roberta Hrabého z Kubiceho zprávy: Je spojován s nájemnými vraždami a únosy (ilustrační foto).
Policie zadržela Roberta Hrabého z Kubiceho zprávy: Je spojován s nájemnými vraždami a únosy (ilustrační foto).  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
8. září 2016
10:59

Policie při zásahu v jednom ze sportbarů v Příbrami zadržela podnikatele Roberta Hrabého, který je známý z tzv. Kubiceho zprávy. Policistům prý měl Hrabý prozradit spojitosti mezi vraždou Františka Mrázka a bývalým premiérem a předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. 

Zásah začal podle Českého rozhlasu ve středu již v sedm ráno ve sportbaru na Sídlišti Křižáky. Z baru kriminalisté kromě Roberta Hrabého v poutech vynosili i několik stříbrných beden a pytlů s dokumenty. Vše označené modrým pruhem. Policisté pak rovněž prohledali i luxusní vůz, čemuž Hrabý přihlížel. Policisté celou věc odmítli komentovat.

Robert Hrabý je znám již z takzvané Kubiceho zprávy z roku 2006. Jako člen příbramského podsvětí měl policii při výslechu sdělit, že za vraždou Františka Mrázka stáli lidé z okolí Jiřího Paroubka – konkrétně jím měl být podnikatel Kočka. Hrabý ale celou věc popřel.

Už v 90. letech ale Hrabého jméno figurovalo u velkých zločinů. Robert Hrabý byl kdysi podezříván z únosů, byl spojován i s nájemnými vraždami, respektive jeho přítomnost byla u lidí, kteří později zmizeli,“ prohlásil jeden z reportérů Českého rozhlasu.

V poslední době byl navíc Hrabý spojován i se zmizením podnikatele a fotbalového bosse Miroslava Kříže, který zmizel v květnu roku 2010 od klubu Chagall's. Hrabý se měl kolem Kříže pohybovat v posledních minutách, než se muž vytratil.


akublender ( 8. září 2016 16:41 )

Už těch drog zanechte. V kauze Opencard je zainteresováno mnoho lidí, kteří mají dlouhé prsty. Paroubek není svatý ani omylem, stačí, že mu díky ne úplně vyhraným volbám unikla privatizace ČSA, na kterou se aktivně připravoval a kde byla způsobená škoda v miliardách Kč. A tu poznámku s Babišem, tu myslíte vážně? Vy patříte mezi ty blbce, kteří nechápou, proč vstoupil Babiš do politiky?

akublender ( 8. září 2016 16:30 )

Justiční mafie je plně v režii ČSSD .... ODS, KDU a TOP jsou proti socanům troškaři.

salto ( 8. září 2016 15:40 )

Lump, zloděj, vrah - těchto si tento režim váží víc jak poctivých lidí

mirkazam ( 8. září 2016 12:22 )

lalia...jenom si Paroubka neidealizuj....

hanka666 ( 8. září 2016 11:54 )

A Bém?? Ten je čistý jako lilie křištálová. Ten se pro jistotu zašil na pár týdnů do Himalájí. O co více zažívám tuto dobu, tak si vážím té před 89 rokem. Takový mrdník tu nikdy nebyl. Včera jsem jela kolem úřadu práce. Stáli tam samí absolventi škol a cikáni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání