Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragické rozloučení s létem: Radka (†15) zahynula při nehodě na čtyřkolce

Autor: lm - 
5. září 2016
21:45

Parta přátel se rozhodla pořádně oslavit konec prázdnin, jedna dívka už ale bohužel do školy znovu nenastoupí. Patnáctiletá Radka ze slovenské obce Vavrečka zahynula při tragické nehodě na čtyřkolce.

Na čtyři desítky mladých se rozhodly rozloučit se s prázdninami ve velkém stylu při stanovačce nad vesnicí Vavrečka na severu Slovenska. Pro patnáctiletou školačku ale oslava skončila tragicky.

„Byla tam parta mladých, kteří oslavovali konec prázdnin a trošku to přehnali,“ popsal TV JOJ jeden z kamarádů. Kolem půlnoci se někteří rozhodli projet se strmým travnatým svahem na čtyřkolce. Do jedné z nich nasedla i Radka (†15). „V bugině jich bylo šest namísto tří. Je to čtyřkolka se střechou. Když na ní jeli, zřejmě z ní vyletěla,“ uvedl kamarád.

Kamarádi středoškolačku převezli do vesnice a zavolali záchranku. „Záchranáři se snažili 15letou dívku resuscitovat, bohužel neúspěšně,“ potvrdil mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Dívka byla žákyní gymnázia a v pondělí měla nastoupit do druhého ročníku. „Radka byla velmi dobrá. Chtěla zapadnout do kolektivu a takto to skončilo. Že mezi námi není,“ vzpomíná kamarádka.

Případem se nyní zabývá policie. „Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení a nařídil pitvu,“ informoval žilinský krajský mluvčí Radko Moravčík.

Video  Tragické rozloučení s létem: Radka (†15) už do školy znovu nenastoupí  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání