Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

David šel 350 km pro Nikolku s rakovinou: Jednonohého hrdinu srazilo auto

Autor: rc - 
3. září 2016
19:43

Toužil pomoci onkologicky nemocné holčičce, a tak se vypravil na 350 kilometrový pochod do slovenské Ilavy. Do cíle však už nedošel. Bývalého bezdomovce Davida Minaříka (35) během cesty srazilo auto.

Život se s ním moc nemazlil. Nějakou dobu žil na ulici a přišel o nohu. David Minařík se však s osudem dokázal poprat. Nyní už má zaměstnání i domov, a tak se rozhodl, že pomůže jiným.

Proto se vypravil na strastiplnou cestu dlouhou 350 kilometrů do slovenské Ilavy. Během dobročinného pochodu vybíral od lidí do zapečetěného batohu peníze, které poputují do nadačního fondu Šance onkoláčkům a nakonec je dostanou do rukou rodiče těžce nemocné Nikolky, které lékaři diagnostikovali rakovinu. Dvouletá holčička má nádory v obou očích.

V Česku bohužel léčba není dostupná, a tak se rodiče na radu lékařů vydali s Nikolkou do Španělska. Tamní lékaři zahájili léčbu a věří, že nádory zničí. Pro rodiče je však léčba finančně náročná. Právě proto vyrazil Minařík s dalšími účastníky na pochod napříč republikou.

V sobotu však došlo k obrovskému neštěstí. Davida Minaříka během dobročinného putování patnáct minut před polednem srazilo auto. „Je mi hrozně líto, že musím napsat tuto informaci, ale Davida srazilo auto. Nyní jsme v nemocnici v Boskovicích a čekáme na komplexní vyšetření a verdikt,“ napsal umělec známý jako Fotograf bez talentu na Facebook, kde Davidův pochod monitoruje.

„Auto narazilo do jeho ruky a berlí. Řidič nezastavil, v tuto chvíli však není jasné, zda si nehody vůbec všimnul,“ dodal pro Novinky.cz. Právě umělci Minařík zavolal o pomoc. „Sténal, nemohl chodit a brečel. Tak jsme jej neprodleně odvezli do nemocnice v Boskovicích,“ uvedl fotograf.

Podle něj chce handicapovaný hrdina ve své pouti pokračovat, jakmile se uzdraví. Sám David to řekl i ve vzkazu z nemocničního lůžka. „Nejdříve bych se chtěl všem omluvit za to, že jsem se trošku zdržel. Bohužel stala se mi tahleta záležitost, takže se pochod bude odvíjet od mého zdravotního stavu, a budu moc rád, když budu moct dál pokračovat s dalšími lidmi, kteří případně na mě dali po cestě pozor. Děkuju za podporu a veškeré příspěvky pro Nikolku,“ řekl David.

Davidovu odvážnou cestu, informace o jeho zdravotním stavu a informace, jak pomoci Nikolce, najdete ZDE››

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání