Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karla Taubeho před smrtí brutálně mučili: Jeho vraždu vyšetřují lovci mafiánů

Autor: dce - 
15. srpna 2016
20:58

Podnikatel Karel Taube zmizel loni v červnu. Jeho tělo objevili policisté letos v dubnu jen kousek od jeho bydliště. Celý případ od policie převzal speciální tým proti organizovanému zločinu. Podle Taubeho syna podnikatel před smrtí neuvěřitelně trpěl.

Karel Taube zmizel v sobotu 27. června loňského roku. Podnikatele dva roky předtím soud poslal na 5,5 roku do vězení za fingování vlastního únosu. Podle obžaloby se Taube a Bohuněk v prosinci 2011 dohodli na tom, že Bohuněk za 1,5 milionu korun unese Taubeho a dalšího muže. Jejich cílem bylo to, aby z organizování únosu policie obvinila podnikatelku, se kterou měl Taube dlouhodobě nevyřešené obchodní spory.

Policisté našli jeho tělo v sobotu před letošními Velikonocemi asi dva kilometry od obce Trusnov. K hrobu měli policisty navést sami vrazi. Tělo bylo ale uloženo v igelitovém pytli! Podle televize Nova je ve vazbě za odporný čin hned několik lidí, údajně jde o tři muže, které slovenská policie vyšetřovala kvůli jinému zločinu a oni se přiznali i k nájemné vraždě.

„Sebrali ho, naložili do auta a odvezli,“ začíná s popisem posledních hodin života svého otce syn Karla Taubeho. Únosci muže drželi v rozpadající se hospodě, pak ho odvezli do bytu na Chrudimsku. „Tam ho měli nějak týrat, mučit. Dostávali z něj, kde má schovaný peníze,“ vypráví roztřeseným hlasem. Muži pak patrně odjeli, když se po šesti hodinách vrátili, byl Taube mrtvý.

„Podnikatel z Chroustovic si měl najmout Ukrajince a Slováka a ti tam na něj číhali,“ doplňuje syn. Taube se s podnikatelem měl kvůli něčemu sejít, prý z něj ale neměl dobrý pocit.

Případ nyní převzala Národní centrála proti organizovanému zločinu. Jejich mluvčí ale k případu odmítá sdělit další informace.

bleee ( 16. srpna 2016 12:30 )

petrmetr nám asi spadl z měsíce, asi si myslí, že kdo má trvalý bydlište na obecním úřadu, že na obecním úřadu bydlí, bože co je to za zdevastovanýho člověka a ještě se opovažuje někde veřejně vyslovovat své "myšlenky".......

almr ( 15. srpna 2016 21:58 )

Ten se určitě našemu bývalému prezidentu zamlouval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání