Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příbuzní zavražděného podnikatele Taubeho: Poslali vzkaz vrahům!

Autor: haj - 
12. dubna 2016
21:34

Zhruba devět měsíců o nezvěstném podnikateli Karlu Taubeovi jeho blízcí neměli jedinou zprávu. Před několika týdny byla v lese poblíž obce Týnišťko na Pardubicku objevena jeho mrtvola, a tak se s ním nyní mohou konečně rozloučit. Na parte oznamujícím Taubeho smrt prý pozůstalí dokonce poslali vzkaz vrahovi!

V úterý proběhl pohřeb zavražděného podnikatele v pardubickém krematoriu, ovšem naplánována je i druhá vzpomínka na mrtvého v podobě posledního rozloučení ve Smuteční obřadní síni ve Vysokém Mýtě. To se dle parte bude konat ve středu 13. dubna ve 13 hodin.

Na úmrtním oznámení se pak také objevil citát filozofa Senecy, který vyznívá téměř jako vzkaz podnikatelovým vrahům. „Osud osvobodí mnohé od trestu, ale od strachu nikoho,“ stojí na parte.

Kdo Taubeho sprovodil ze světa, není zatím jasné. Pardubická krajská kriminálka, která případ řeší, zatím vytrvale mlčí. Podle informací televize Nova ale mohl muže zabít podnikatel z Chroustovic, se kterým byl zesnulý viděn naposledy.

Podezřelý už by měl být navíc ve vazbě. „Tady nebyl asi tři neděle, jsem ho neviděla,“ uvedla pro TV Nova jedna z jeho sousedek. „Na Zelenej čtvrtek říkali, že ho zatkli,“ dodala. Vzhledem k tomu, že jen o pár dní později byla nalezena mrtvola Taubeho, navedl k němu kriminalisty možná sám pachatel.

Karel Taube, který vystupoval rovněž pod jménem Strümpf, zmizel v sobotu 27. června loňského roku. Podnikatele dva roky předtím soud poslal na 5,5 roku do vězení za fingování vlastního únosu. Podle obžaloby se Taube a Bohuněk v prosinci 2011 dohodli na tom, že Bohuněk za 1,5 milionu korun unese Taubeho a dalšího muže. Jejich cílem bylo to, aby z organizování únosu policie obvinila podnikatelku, se kterou měl Taube dlouhodobě nevyřešené obchodní spory.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání