Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Přerovsku: Při dopravní nehodě zemřeli tři lidé a tři byli zraněni!

Tragická nehoda se stala na Přerovsku. Při dopravní nehodě zemřeli tři lidé a tři byli zraněni. Okolnosti  nehody vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)
Tragická nehoda se stala na Přerovsku. Při dopravní nehodě zemřeli tři lidé a tři byli zraněni. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, rc - 
31. července 2016
21:14

Tragédie se stala v neděli vpodvečer na Přerovsku. U obce Horní Moštěnice se srazila dvě osobní auta. Při nehodě zemřeli tři lidé a další tři byli zraněni. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Silnice je nyní uzavřena a doprava je odkláněna, řekla policejní mluvčí Marie Šafářová. Nehoda se stala před 19:00 na obchvatu Horní Moštěnice.

„Šlo o čelní střet dvou aut ve vysoké rychlosti. Při nehodě další dva lidé utrpěli středně těžké zranění a jeden člověk velmi vážné zranění,“ uvedl mluvčí Hošák.

Auta se podle policie střetla na silnici I. třídy číslo 55 mezi Přerovem a Hulínem. „Vůz jedoucí ve směru od Hulína na Přerov ze zatím nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem,“ řekla dnes ČTK policejní mluvčí Marie Šafářová.

Tah byl kvůli vyšetřování nehody uzavřen, policie dopravu odklání po objízdných trasách. Podle informací na dopravním serveru policie by měla být silnice 55 uzavřena do 23:00. „Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnila Šafářová. Dnešní nehoda na Přerovsku je letos druhou nejtragičtější podobnou nehodou na silnicích v ČR.

Čtyři lidé zemřeli a tři byli zraněni 29. března při nehodě rumunského kamionu, který na dálničním obchvatu Plzně zezadu narazil do stojícího MPV s rumunskou poznávací značkou. Nehoda navíc zvýšila tragickou bilanci nehod na Přerovsku během prvního prázdninového měsíce, která si tak již vyžádala podle informací ČTK osm obětí.

V celém Olomouckém kraji se tak bilance během července zvýšila na 12 obětí, což je o devět více ve srovnání s loňským rokem. Policisté kvůli následkům nehod rozjeli nedávno v Olomouckém kraji rozsáhlou dopravně-bezpečnostní akci, která se tentokrát výjimečně zaměřuje postupně na jednotlivé okresy.

Začalo se kvůli zvýšenému počtu tragických nehod právě na Přerovsku, kam se přesunula kompletní technika dopravního inspektorátu z celého kraje, na konci minulého týdne se policisté zaměřili na Šumpersko.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání