Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exkluzivní odhalení: Koho policisté obvinili v případu TAXIVRAH?

Autor: Tomáš Koníček, Alexandra Vetkovská - 
29. července 2016
05:00

Před 909 dny šokovala Česko vražda pražského taxikáře Petra S. (†42). Za 2,5 měsíce zaútočil TAXIVRAH znovu! Během noci zastřelil dva drožkáře. Policie odmítá případ komentovat, jen loni v listopadu stroze konstatovala: Obvinili jsme muže. Nic víc! Koho ale drží jako možného vraha? Blesku se z různých zdrojů podařilo zjistit, koho kriminalisté z útoků viní!

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že zabíjel David (35) z Prahy. A podali návrh na jeho obžalobu! V době, kdy ho obvinili, přitom pobýval za mřížemi, kde si odpykával trest za krádeže. Dodnes o něm se státním zástupcem uvedli jen to, že se jedná o muže narozeného v roce 1981 a že měl zištný motiv, potřeboval peníze.

Blesk hovořil s vězněm, který s obviněným Davidem sdílel několik měsíců jednu celu ve věznici v Plzni na Borech, následně naši reportéři zkontaktovali i rodinu zadrženého! Jak muž, který byl před několika dny propuštěn po odpykání trestu za krádeže, tak příbuzní Davida tvrdí, že on to nebyl. Co na to policie? „V případu není nic nového,“ včera pouze konstatoval policejní mluvčí Tomáš Hulan. Kriminalisté stále odmítají prozradit jakoukoli podrobnost k případu.

Video  Prošli jsme místa, kde taxivrah zabil tři lidi.  - Martina Neckářová, Matěj Smlsal, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

Jisté pouze je, že v polovině června vyšetřování ukončili. Zda skutečně zamíří případ k soudu, ale zatím není zřejmé. „Mohu potvrdit, že státní zastupitelství obdrželo návrh na podání obžaloby na muže kvůli třem vraždám taxikářů spáchaným v roce 2014 a z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Státní zástupce o návrhu rozhodne po prostudování spisu, předpokládám tak do měsíce,“ uvedla mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Od té doby uplynul měsíc a půl. Zda státní zástupce Davida, kterého policie považuje za vraha a hrozilo by mu až doživotí, již obžaloval, dosud neřekla. „Státní zástupce je na dovolené, zkuste to za 14 dnů,“ sdělila včera Blesku.

Více o TAXIVRAHOVI čtěte: ZDE!

Čtěte více! Čtěte více! | Infografika Blesk

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání