Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Cesta na fotbal skončila smrtí: Řidič vezl v autě tři děti

Autor: ljš - 
14. května 2016
11:52

K obrovské tragédii došlo v sobotu ráno u Starého Města na Svitavsku. Řidič BMW tam ve vysoké rychlosti narazil do stromu. V autě přitom vezl tři děti, se kterými údajně spěchal na fotbalový zápas. Nehodu bohužel nepřežil.

Záchranáři k nehodě vyjížděli v 8:13 ráno. „Podle prvotního prověřování řidič vozu pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a na komunikaci ve směru od Starého Města na Moravskou Třebovou po přejetí horizontu havaroval v protisměru do stromu,“ řekla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. U řidiče bude provedená soudní pitva, aby se zjistilo, zda nepil před jízdou alkohol. Předek vozidla byl nárazem zcela zdemolován a řidič neměl šanci přežít.

„Dále byly zraněny tři děti ve věku 11, 13 a 14 let. Jedno zraněné dítě po celou dobu komunikovalo s hasiči, ti ho umístili do hasičského vozu. Další dítě sedělo na místě spolujezdce. Čtrnáctileté dítě museli hasiči ze zdemolovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Chlapec měl utrpět poranění nohy,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Záchranáři na místo povolali vrtulníky, které dva chlapce převezly do nemocnic. Třetí byl transportován sanitkou. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Adell20166 ( 15. května 2016 10:37 )

 Poprosím vás o to, aby jste z řidiče nedělali feťáka a hajzla! Mohlo se cokoliv stát! Pravda je, že opravdu jeli na fotbal. Znám tu rodinu a nemyslím si, že řidič fetoval nebo pil alkohol. Když neznáte ten pocit, tak nekritizujte! Nevíte, jak se teď může cítit jejich máma(řidičova manželka)! Přišla o manžela a může přijít i o děti, protože jeden je v kritickém a druhý ve vážném stavu! »

radka.seznam ( 15. května 2016 00:45 )

Nějak nechápu, co těm dětem bylo... Jestli dítě ze sedadla spolujezdce mělo zraněnou jen nohu, tak to se podruhé narodilo... Jinak nesuďte, když jste u toho nebyli. Jednou nám v zatáčce vylétl osobák v protisměru a měli jsme co dělat, abychom se uhnuli.. Skončili jsme v kotrmelcích, auto na odpis, ale oba živí... Ani nezastavil, ubohý frajer...

motyl8 ( 14. května 2016 20:15 )

BMW si kupují především frajírci, kteří si pořád něco potřebují dokazovat a podle toho taky končí většinou na švestce. Každý, kdo by si chtěl koupit BMW, by měl nejdříve táhnout na psychotesty, pak by většina odjížděla od psychotestů maximálně na Babetě.

franta43 ( 14. května 2016 16:29 )

málokdy se stane že umře ten viník a spolujezdci přežijí.

mirkli ( 14. května 2016 12:23 )

Policejní mluvčí nemá co spekulovat, jedná se o horizont a neví jestli mu tam někdo nejel v protisměru. A i v osmdesátce vletět do stromu je pěkná šlupka a může být sebe bezpečnější auto a trefí se do špatnýho místa tak může mít takový výsledek. S hodnocením se má počkat, až se nehoda vyšetří!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání