Otřesné týrání psíka v romské osadě: Řetěz měl zarostlý hluboko v krku

Autor: dce - 
12. května 2016
18:44

Smutný a zároveň také otřesný pohled na psího obyvatele romské osady ve slovenských Smižanech se naskytl pracovníkům útulku Šťastný psík. U jednoho z domů zde stál přivázaný pes velkého plemene s řetězem tak hluboko zarostlým do krku, že byl zázrak, že byl ještě živý…

Z romských osad na Slovensku se často ozývá psí štěkot a kňučení. Ochránci zvířat z těchto míst denně zachraňují zubožená zvířata. Jedním z nich je i Bundášik z osady ve Smižanech. O pomoc psíkovi požádali zoufalí občané osady útulek Šťastný psík. Zvíře mělo hlubokou ránu na krku, která už zdálky hnilobně zapáchala.

V pondělí jel zubožený pes na kliniku. „Hrůza, v ráně měl zařezaný řetěz, obojek i lanko,“- uvedla jedna z ochranářek na Facebooku. Veterinář psíkovi z rány odstranil odumřelou tkáň a vše vyčistil. Okamžitě bylo vidět, jak se mu ulevilo. Pes je nyní v dočasné péči v Ružomberku.

naidka ( 12. května 2016 20:00 )

Minule jsi nemohl rozdýchat tu diskuzi, co, radši jsi to celé smazal, proto zase klonuješ, ubožáku.

naidka ( 12. května 2016 19:58 )

Primitivům špinavým pes do rukou nepatří pro tu svoloč je škoda každého zvířete takový pěkný pes a oni s ním tak zacházejí.

mistr_yoda ( 12. května 2016 19:43 )

Čokl akorát chčije, sere a štěká. V čem je užitečný?

DBBS ( 12. května 2016 19:41 )

černý mrd.ky patřej na řetěz.Pes je aspoň užitečnej ale tyhle mrdky se jen přiživujou na ostatních

naidka. ( 12. května 2016 19:26 )

Uzený plněný jezevčík (Schweinehund - z německé kuchyně) K uzení se hodí nejlépe jezevčík. Má dlouhé tělo a krátké nožičky, takže ho lze upravovat jako uzené šunkové sele. Nejchutnější je, když jezevčík na řezu střídá libové a tučné vrstvy. Toho dosáhneme tak, že jej vždy po dva měsíce vykrmujeme a necháme odpočívat doma u krbu bez pohybu a další dva měsíce mu naopak dáváme jíst málo a běháme s ním po louce, takže se vyvíjí svalovina. Poslední, vnější vrstva má být sádelnatá. Důležité je jezevčíka dobře zbavit veškeré srsti. Nejdříve jej po zabití spaříme a oškrábeme co nejpečlivěji chlupy. Jejich zbytek pak opálíme loučí s borovou pryskyřicí. Kůži na uších nařízneme po obvodu ucha a vnitřní kůži odstraníme až na chrupavku. Nožičky oddělíme za drápy. Očička vydloubneme. Pak už vykucháme a naložíme na šest týdnů do uzenářského láku s polovičním množstvím dusitanových solí, ale se zvýšeným množstvím česneku. Můžeme přidat též něco zelených bylinek: nať petržele a libečku, rozmarýnek a oregáno a trochu šalvěje, ale jen mírně. Dále upravujeme jako šunkové sele. Udíme nejlépe při letním pikniku s přáteli v domácí udírně. Nevkusné je servírovat s plátkem citronu v mordě, když už, vložte mu do ní aportovací klacík. Kdo zkusil, ví, že to je lahůdka, která potěší přátele při letním stolničení pod širým nebem. Chutná k němu pivo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání