Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útok žíravinou na ženu v Chomutově: Popálili se i policisté

Autor: shp - 
6. května 2016
20:27

Zhrzený expřítel (45) původem z Ukrajiny neunesl, že se k němu jeho expřítelkyně (21), se kterou má asi tříletou holčičku, nechce vrátit. Na chomutovském sídlišti na ni proto zaútočil žíravinou, kterou jí potřísnil obličej. Tou se zranil i útočník. Tekutina byla natolik agresivní, že poranila navíc i policisty, kteří muže zatkli.

Útočník způsobil své expřítelkyni popáleniny na asi 10 % těla. „Měla zasažené čelo, krk, horní část trupu a obě ruce,“ řekl Prokop Voleník, mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje TV Nova.

Aby záchranáři ženě mohli pomoci, museli ji urychleně transportovat vrtulníkem na specializované oddělení popálenin v Ústí nad Labem. Napadané pomohlo to, že si místa potřísněná žíravinou opláchla bezprostředně po útoku.

To látku částečně neutralizovalo. „Částečně si poskytla sama první pomoc, když utekla domů, kde se osprchovala čistou vodou,“ dodal Voleník. Žena je nyní hospitalizovaná, ale mimo ohrožení života.

Policisté útočníka dopadli téměř ihned. Schovával se totiž v paneláku a na sobě měl stále zbytky žíraviny. Ta zranila i zasahující policisty. Šlo pravděpodobně o louh, který se používá při čištění odpadů.

Přesný typ látky určí ale až expertiza. Rodiče napadené o případu nechtějí mluvit. „Jsme z toho na nervy,“ prozradil její otec a dědeček malinké holčičky. Podle sousedů šlo kvůli Ukrajinci o problémovou domácnost.

clarabella ( 6. května 2016 22:05 )

 21leta maminka tri lete dcery a 45lety expartner. To je rodinka. Chudák dite.

13ka ( 6. května 2016 21:51 )

 Chudák mladá ženská a je mi líto i dítěte, že má takového otce. Vždy, když se podívá na maminku, připomene mu, jaký je jeho táta.. Snad jí dají do pořádku. ..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání