Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vězně, který usvědčil Nečesaného, přemístili: Bál se o život!

Autor: ljš, rap - 
18. dubna 2016
13:45

Byl v hrozném psychickém stavu a bál se o život. Tak popsala babička vraha Jiřího Fundy jeho stav poté, co za podivných okolností usvědčil Lukáše Nečesaného z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Podle informací Blesk.cz ho nyní právě kvůli obavám o jeho bezpečnost přemístili do jiné věznice.

Funda u soudu proti Nečesanému vypovídal 23. března. Do soudní síně ho tehdy přivedla stráž se samopaly v kukle a neprůstřelné vestě. Soudce před tím – podle obhajoby protiprávně bez svolení Nečesaného – přečetl dopisy, které měl mladý vrah poslat policii.

Zatímco v jednom tvrdil, že se mu Nečesaný ve vazbě přiznal, v druhém své svědectví odvolal. U soudu se pak ale Funda přiklonil opět k prvnímu z nich, i když už tak sdílný nebyl a většinou odkazoval k tomu, co řekl u výslechu.

O dva dny později ho v plzeňské věznici, v níž si odpykává trest za brutální vraždu kamarádky, navštívila jeho babička Magdalena Miklošová. Ta se zhrozila, v jakém psychickém stavu se její vnuk nachází. „Řekl, že bere antidepresiva a že se bál. Řekli mu, že by ho mohli dát k soudu pro křivé svědectví. A že se bál o život a řekl, co chtěli,“ řekla v rozhovoru pro Blesk. 

Dodala, že je přesvědčená, že byl její vnuk k výpovědi donucen pod psychickým nátlakem. Na jednu z podzimních návštěv prý přišel zbitý. „Měl tváře červené jako po fackách. On to popíral, ale když si dám dohromady souvislosti, myslím si, že ho tam už nějakým způsobem lámali. Já už věznici nevěřím, ani nikomu z těch lidí,“ řekla. Funda podle ní také strávil poslední měsíce v izolaci, jeho strach se tak zřejmě nemohl týkat spoluvězňů. Během poslední návštěvy byl na tom prý už tak špatně, že ji museli předčasně ukončit.

Video Babička vraha, který svědčil proti Nečesanému: Šikanovali ho a dali na samotku! - Blesk TV
Video se připravuje ...

O případ se proto začal zajímat spolek Šalamoun. „Od babičky Jiřího Fundy jsme získali informace o jeho »údajně« znepokojivém stavu. Obrátili jsme se proto na Vězeňskou službu ČR s žádostí o prošetření. Veškerá další opatření jsou výhradně v pravomoci Vězeňské služby ČR,“ vysvětlil Blesk.cz místopředseda spolku Václav Peričevič.

Věznice o dva týdny později reagovala Fundovým náhlým přemístěním z Plzně do Valdic. „Ano, to mohu potvrdit. Došlo k tomu 13. dubna. Důvody ale nevím,“ uvedla vězňova bývalá přítelkyně Pavlína. Sama plzeňská věznice se zatím k příčinám Fundova p

Lukáš s manželkou Veronikou po drtivém rozsudku Lukáš s manželkou Veronikou po drtivém rozsudku | ČTK
řevozu nevyjádřila.

Vše o případu Lukáše Nečesaného čtěte ZDE››

potapec ( 18. dubna 2016 18:16 )

potapec ( 18. dubna 2016 18:12 )

potapec ( 18. dubna 2016 18:10 )

Nemáš. Znamená to že šmejd šmejdy kryje.

marianskelazne ( 18. dubna 2016 17:49 )

dobre udelalim, ze ho premistili jinam...bohata familie muze mit prsty kdekoli..

potapec ( 18. dubna 2016 17:43 )

Pokroku máš link na článek, zprávu, kde prezident Zeman stejně jako stávající ministr spravedlnosti Robert Pelikán dali najevo,- že nejsou o nevinně Nečesaného přesvědčeni !! DÍKY!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání