Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Padl trest za šikanu učitelky! Tyran z průmyslovky si přivedl právníka

Autor: rc - 
16. dubna 2016
09:34

Případ šikany učitelky na Střední průmyslové škole Na Třebešíně na Praze 10 má dohru! Nové vedení školy se rozhodlo agresory vyloučit. Ovšem jednom dva, tedy ty, kteří byli vidět na šokujícím videu. 

Studenty Střední průmyslové školy Na Třebešíně dostihl trest téměř dva měsíce poté, co světlo světa spatřilo video, na němž  terorizují učitelku angličtiny Ludmilu. Ta začátkem února zemřela v jedné z pražských nemocnic. Škola sice prohlásila, že důvod smrti učitelky zná, ale to, zda za její smrt nesou vinu studenti, není jasné. Případ stále vyšetřují pražští kriminalisté.

„Zatím v tomto případu není nic nového. Kriminalisté na něm však stále pracují a v horizontu několika týdnů by, předpokládám, mohli zveřejnit výsledky vyšetřování,“ řekl Právu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Avšak nový ředitel školy Václav Jahoda, který byl magistrátem pověřen převzít vedení po odvolaném řediteli Františku Bártlovi, rozhodl, že dva tyrany figurující na onom videu vyloučí. Třetímu studentovi zůstává dosavadní trest.

„Jednomu ze tří aktérů zůstává původní trest, tedy podmínečné vyloučení a trojka z chování, protože na videozáznamech, které jsme viděli bohužel až v únoru, on sám vůbec nefiguruje. Proto tedy není důvod jeho potrestání přehodnocovat,“ řekl Právu nový ředitel.

„U dvou chlapců bylo řízení otevřeno a rozhodl jsem o jejich vyloučení na začátku minulého týdne,“ prozradil deníku Právo. Ovšem, rodiče jednoho z chlapců s rozhodnutím nového ředitele nesouhlasí a rozhodli se situaci řešit právní cestou. „Pět dní po odeslání dopisu se do školy dostavili rodiče jednoho, přijali rozhodnutí a ukončili docházku. Ovšem rodiče druhého vyloučeného si s sebou přivedli právního zástupce, který naše rozhodnutí rozporoval s tím, že byl student už jednou potrestán,“ dodal Jahoda.

„Náš právník to vidí jinak. Sepsali jsme tedy protokol, kde jsme zaznamenali a podepsali náš názor a i pohled druhé strany zastupující studenta. Nyní je to tak, že oznámení o vyloučení obdrželi a mají lhůtu na to se odvolat. Nicméně žádné odvolání od nich zatím nemáme,“ řekl ředitel Právu.

Ředitel však počínání rodičů nedokáže pochopit, jelikož podle jeho názoru musí být pro studenta těžké stále usedat do školních lavic.

„Postup jeho rodičů mi přijde nerozumný. Myslím, že dál být v té třídě je komplikované i pro toho samotného kluka. Rozhodně tu nikdo z nich nemachruje nebo se nijak výrazně neprojevuje. Zbytek třídy je z celé té události pochopitelně vyděšený. Nálada se rozhodně nevrátila zcela do normálu,“ dodal Právu Václav Jahoda.

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

majojo ( 16. dubna 2016 16:31 )

Škola je výjimečná především tím, že umožní dostudovat a získat lejstro i těm největším kreténům, kteří by si jinde ani neškrtli. Tady to s finanční dopomocí papínků a matinek levou zadní dají.

anna1234 ( 16. dubna 2016 15:33 )

..a i kdyby je vyloučili ze státních škol, jsou tu ještě školy soukromé a pochybuji, že ty by si nechaly diktovat koho smí a nesmí přijmout.

anna1234 ( 16. dubna 2016 15:31 )

.. i když vím, že to myslíš dobře, ale pochybuji, že by mladým gaunerům napravili myšlení nemohoucí lidé v LDN. Chyba je v rodině, tam se musí začít.

mazd ( 16. dubna 2016 15:10 )

 Kdo šikanu nezažil,nepochopí jaký je to zločin. Vyhazov ze školy je mírný trest.

pepisto ( 16. dubna 2016 14:37 )

Papínek místo aby synka zřezal až se postolicuje tak přijde a právníkem.To je rodinka k pohledání.Zasloužili by oba dva pětadvacet.Měli by zveřejnit aspoň jména rodičů když to u mladistvích nejde,aby sousedé věděli co mají za šmejdy v ulici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání