Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Kvůli šikaně na pražské průmyslovce padlo trestní oznámení. Podal ho magistrát

Autor: ČTK ljš - 
23. března 2016
14:35

Pražský magistrát podal trestní oznámení týkající se Střední průmyslové školy Na Třebešíně, kde žáci šikanovali učitelku. Oznámení, které úřad na začátku března poslal Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 10, míří na neznámého pachatele. Obávat se ale zřejmě musí především bývalé vedení školy.

Magistrát v oznámení uvedl, že se neznámý pachatel mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům“.

Pětapadesátiletou učitelku na střední průmyslové škole v Praze 10 zřejmě delší dobu šikanovala trojice studentů. V lednu za to byli potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování. Učitelka krátce poté zemřela.

Vedení školy trvá na tom, že šikana nebyla příčinou učitelčina úmrtí. Magistrát přesto odvolal ředitele školy a vypsal konkurz na nové vedení. Škola navíc požádala o zahájení správního řízení, které by mohlo vést k vyloučení studentů. Celou situaci prověřuje také Česká školní inspekce, její závěry by měly být známé do konce března.

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) začala po událostech v této střední škole připravovat návrh, který by zvýšil právní ochranu a bezpečí ve školách. Například by měl umožnit okamžité vykazování agresorů ze školy.

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

majojo ( 23. března 2016 20:06 )

Chlapci studují dál, přece jen jsou mladí a nezkazme jim budoucnost, oni se poučí. Takže dokončí ročník, přejdou na jinou školu a ať se práší za kočárem. Pana ředitele formálně vyvedli před vrata ústavu a zamávali mu na rozloučenou. A kdo teď školu šéfuje? Snad ne paní zástupkyně, ta slepice pitomá drzá?

zednik ( 23. března 2016 19:00 )

Protože je každý počůraný strachem, aby šmějdům a jejich rodičům nešlápl na jejich občanská a lidská práva. Těch je tolik, že o nich běžný občánek ani neví, protože nemá důvod si je studovat. Ale kriplové, ty je znají velmi, velmi dobře.

zednik ( 23. března 2016 18:55 )

 Škola požádala o zahájení správního řízení aby mohla vyloučit fracky.. Na druhou stranu škola umí vyhodnotit zdravotní stav zaměstnance... Nebylo lepší a rychlejší když v letech dávných hned druhý den zasedla pedagogická rada, sepsala jeden papír, kterým fracka vyloučili nejen ze školy, ale ze VŠECH škol denního studia v republice ? Oznámeno rodičům, tečka, podpis. Proč to ale dělat jednoduše, když to jde mnohem složitěji.

buban ( 23. března 2016 18:55 )

Neskutečné. "Oznámení, které úřad poslal, míří na neznámého pachatele". Copak ti šmejdi nejsou dostatečně viditelní na těch strašných videozáznamech? Jak je vůbec možné, že tito da.ca.ni jsou ještě stále studenty této školy?

bum-bec-bum ( 23. března 2016 18:24 )

Proš se s tím tak se.rou? No protože ti rozmazlení fagani jsou hajzlové ještě větších prachatých zlodějů. Jejich mátinkám ropzkopat zadky, kchundy se asi válí na lehátkách a nechají se zkrášlovat a na své haranty si nikdy nevzaly čas. I rodiče potrestat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání